Kurbağalıdere Patladı!

Bugüne kadar Kurbağalıdere ile ilgili kamuoyuna yansıyan haberlerin hepsini bir kenara koyun... Zira bu kez gördüklerinize gerçekten inanamayacaksınız.

Kadıköy Life’ın görüntülediği o anlarda Kurbağalıdere’nin içinde bulunduğu içler acısı halinin geldiği nokta ürküttü. Dünyanın en büyük bataklıklarında ender olarak rastlanan manzaralar Kurbağalıdere’de patlak verdi. Kanalizasyon ve diğer atıklar ile birlikte kirlilik değerlerinde zirve yapan dere siyaha boyandı, yumruk büyüklüğünde grimsi balonlarla köpürmeye başladı. Burnunu kapatarak manzarayı izleyen Kadıköylüler paniğe kapıldı.

DOĞANIN SANATI…

Yıllar önce “hayatını kaybeden” Kurbağalıdere’nin üzerindeki ölü tabakası hiç bu kadar büyük boyutlara ulaşmamıştı. Adeta doğanın eline fırçasını alıp siyah ve grinin tonlarıyla boyadığı dere yüzeyine dokundurduğu büyük baloncuklar; kötülüklerin içerisinde güzellikleri görmeye çalışanlara, “doğanın sanatı” dedirtti. Her saniye büyüyen dev baloncuk ve kabarcıklar, Kızıltoprak’tan Moda ve Fenerbahçe Burnu’na kadar ilginç görüntüler oluşturdu.

Son yıllarda gerek zemin koşullarından, gerekse de farklı nedenlerle ıslah çalışmalarının bir türlü tamamlanamadığı Kurbağalıdere, Kadıköy’ün kanayan yarası olmaya devam ediyor. 2016 yılının ilk aylarında ıslah çalışmalarının tamamlanacağı yönünde açıklamaların ardından gözler, önümüzde sürece çevrildi.

Etiketler

2 yorum

  • yavuz-basoren says:

    Kadıköy belediyesi ne iş yapar acaba? sanırım sadece kaldırım taşı değiştirme konusunda yetkilendirilmişler. ilçenin göbeğindeki rezaleti her gün görüyor kokluyor ve soluyoruz.. Bu konuda hiçbir çaba yada girişimlerini görmedim duymadım duyan varsa yazsın lütfen. büyükşehir yada kadıköy belediyesi buraya bir arıtma tesisi vs kuramaz mı?

  • bay-cambaz says:

    Hiçbir şey yapamıyorsa bile bari neden yapamadığını anlatsalar da meseleyi anlasak yahu. Koku yukarılara kadar geliyor artık. Yakında kentte veba salgını çıkacak ve nüfus 1/3’üne inecek, aynı ortaçağdaki gibi.

Bir yanıt yazın