Kumkapı Balık Hali Taşınıyor!

İstanbul Kumkapı’daki su ürünleri hali, altyapısının yetersiz olması ve artan ihtiyacı karşılayamadığı için Temmuz’da Beylikdüzü’ne taşınacak.

İstanbul Su Ürünleri Hali Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) Başkanı Mahmut Uçan, yaptığı açıklamada, Kumkapı’daki mevcut balık halinin, balıkçı esnafının ihtiyacını fazla karşılayamadığını söyledi.

Yeni hal 11 kat daha büyük 

Kumkapı’daki balık halinin artık yetersiz kaldığını belirten Uçan, “Kumkapı balık halinin toplam kapasitesi 35 bin. Yeni halin kapasitesi ise 410 bin metrekare. Yani buranın 11 katı. Altyapısı da çok zayıf. Bütün işleyişimiz, burada var olanlarla sınırlı. Ama yeni yerimizde cami, buzhane, otel, lokantalar ve aklınıza gelen her şey var. Avrupa standartlarının üzerinde modern bir hal yapıyoruz” diye konuştu.

İnternetten satış da yapılacak

Mahmut Uçan, yeni halde Avrupa ülkelerine ihracatın yanı sıra elektronik ortamda da satış yapabileceklerini söyledi.

Yeni haldeki işleyişin daha farklı olacağını vurgulayan İSKOMDER Başkanı Uçan, “Yeni halimizde ülkeye daha çok katma değer sağlayacağımızı ve kayıtdışılığın daha az olacağını düşünüyoruz. Avrupa’da birçok yerde balıkçılık bakanlığı var. Başbakan Tayyip Erdoğan’dan üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de de bu tür bir bakanlığı kurmasını istiyoruz’’ dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın