Kümbet Silüetine Kavuşacak mı?

Gevaş Kaymakamlığı, 700 yıllık Halime Hatun Kümbeti'nin silüetini bozan, 2007 yılında yaptırılan yurdun yıkılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na talepte bulundu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; bir tarafında Artos Dağı diğer tarafında Van Gölü bulunan ve her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret edilen tarihi yapının silüetini bozduğu gerekçesiyle kamuoyunun tepkisine neden olan yurt binasının yıkılması için Gevaş Kaymakamlığı harekete geçti.

Talep, ruhsatsız yurdun yıkılıp başka bir yerde inşa edilmesini içeriyor. Böylelikle kümbet Artos Dağı manzarası ile bütünleşecek ve çevresi ile ilgili geliştirilecek proje ile ilçenin cazibe merkezi haline gelecek.

Van Valiliği, Gevaş Kaymakamlığı, Gevaş Belediye Başkanlığı, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı Bölge Koordinatörlüğü işbirliğiyle yürütülecek proje kapsamında, kümbet ve çevresindeki Selçuklu Mezarlığı’nda ziyaretçilerin rahat gezebilmesi için yeni yollar yapılacak.

Bazı eksiklikler nedeniyle kurul tarafından şimdilik kabul edilmeyen proje, Gevaş Belediye Başkanı’nın yaptığı açıklamaya göre eksikler giderildikten sonra yeniden teslim edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın