Kullanılmayan, Unutulan ve Geri Dönüştürülmüş Malzemelerle Yapılmış Bir İç Mekan Tasarımı

İsveçli ofis Lab La Bla, enerji şirketi E.ON'un Malmö kentindeki genel merkezinin içi için yakındaki bir madenden diyabaz kayası tedarik ederek, MDF ve geri dönüştürülmüş mantardan oturma üniteleri tasarladı.

Mimarlık ofisi, 22.000 metrekarelik binanın dokuz katındaki mobilya, heykel ve diğer aksesuarların yanı sıra genel merkezin resepsiyon alanını, vestiyeri ve salon bölümünü tasarlamış. Projenin temel amacı, kullanılmayan veya unutulan malzemelerin yanı sıra geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanmak olmuş.

Resepsiyon alanı için naylon elyafla kaplanmış orta yoğunlukta lif levhadan (MDF) yapılmış bir dizi güneş sarısı renginde mobilyalar hayata geçirilmiş.

Binanın merkezinde bulunan atriyum için ofis, siyahlığıyla ünlü olan ve İsveç’in güneyinde yakınlarda çıkarılan diyabaz taşını kullanılarak, petrol sızıntısını andıran dalgalı bir taş dekorasyonuna sahip sıra dışı bir bank tasarlamış.

1900’lerin başında Malmö’de bir okul inşaatından kalan tuğlalar da şemsiye sehpalarına dönüştürülmüş.

Yine merkez alan için ahşap elyaflı bir malzemenin CT taramasını gösteren grafik desenli 3 metrelik bir heykel oluşturmak üzere, geleneksel üfleme yöntemiyle üretilen cam paneller kullanılmış.

Ayrıca  çürümüş ağaç göndeleri erimiş camla birleştirilerek hazırlanan dekoratif vazolar ve cam heykeller tasarlanmış.

Tasarımcılar, genel merkezin dinlenme alanlarında, restoranlardan temin edilen şarap mantarlarından yapılmış modüler kanepeler yerleştirmiş.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın