Kullanılmayan Tarihi Bir Yapıyı Sokakta Canlandırmak

Camposaz atölyesinde bir araya gelen katılımcılar müzeye dönüşmesi beklenen tarihi bir yapının önünde bulunan meydanı basit elemanlarla dönüştürdü.

Camposaz, İtalya’da Dolomites sıradağlarının eteğinde bulunan bölgede yapılan bir atölye. Amacı, ahşap mimari öğelerle bölgedeki peyzajı geliştirmek. Çalıştay süresince katılımcıların yapması gereken tek şey, organizatörler tarafından geliştirilen tematik öneriler ışığında sürdürülebilir, pratik projeler geliştirmek ve oluşturulan ahşap yapıları monte etmekti.

Proje, Transacqua Belediyesi ile Aguaz ve Campomarzio kültürel derneklerinin birlikte yürüttüğü bir girişim. Fiera di Primiero tarihi kent merkezinde yer alan 17. yüzyıl yapısı Casa Piazza şu anda kullanılmıyor ama bina restore edilecek ve yerel tarih müzesine dönüştürülecek. Bu yapının iki cephesini kullanan Camposaz projesi de binayı çevreleyecek şekilde ahşap basamaklar ve basit yapılar içeriyor. Köşelere yerleştirilen 3 boyutlu elemanlarsa binaya zarar vermemesi için güvenli bir mesafede tutulmuş ve kullanılmayan bir alanı buluşma mekanına çevirmesi bekleniyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın