Küçüksu Mihrişah Valide Sultan Camii

İstanbul'un gözde mesire alanlarından Tarihi Küçüksu Mesiresi'ni canlandırmaya yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında 1950'li yıllarda yıkılan Tarihi Küçüksu Mihrişah Valide Sultan Camisi yeniden inşa ediliyor.

Beykoz’un tarih ve kültür mirasını ihyaya yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında 263 yıllık Tarihi Küçüksu Mihrişah Valide Sultan Camii aslına uygun olarak hayat buluyor. İstanbul Büyükşehri Belediyesi ve Beykoz Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla tarihi cami arşiv fotoğrafları ve belgelerden yola çıkarak aslına uygun olarak projelendirildi. Geçmişte olduğu gibi küfeki taşı ve Horasan harcı kullanılarak inşa edilen caminin Kurban Bayramı’nda tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor.

Tarihi Mihrişah Valide Sultan Camii’ne ait alanı gezen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ilçenin köklü tarih ve kültür mirasını koruyarak gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini ve bu sorumlulukla vakıf eserlerini canlandırdıklarını belirterek Mihrişah Valide Sultan Camisi’nin inşasıyla bir kültür mirasının daha ihya edileceğini söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın