Küçükçekmece dönüşümüne başladı!

Küçükçekmece Belediyesi kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarını hızlandırıyor.

Bu kapsamda, ilçede dönüştürülmesi planlanan Belediye Binası ve çevresindeki riskli, gecekondu niteliğindeki yapılarda ikamet eden tapu tahsis belgeli ve tapu sahibi olan vatandaşlar, kentsel dönüşüm toplantısında Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’la bir araya geldi.

Başkan Yeniay’ın bölgede gerçekleşecek dönüşümle ilgili sunum yaptığı toplantıya katılan vatandaşlar, Küçükçekmece’nin Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi aldı. Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) temsilcileri de bulundu.

DAİRELER ŞİMDİDEN HAZIR
Küçükçekmecelilerin bu projeye ortak olmasının kendileri açısından çok daha faydalı olacağını belirten Başkan Yeniay, dönüşümü sağlanacak bölgedeki hak sahiplerine proje ortağı olmaları halinde projeden faydalanma süresinin sonuna kadar kira yardımı yapılacağını ifade etti. Bu sayede hiçbir vatandaşın mağdur olmayacağının altını çizerek konuşmasına devam eden Aziz Yeniay, “Bizler belediye olarak koordinasyonu sağlayacak aracı kurumuz. Bu projeyle Türkiye’de ilk kez TOKİ vatandaşlarla ortak bir iş yapacak. Proje kapsamında yeni konut almak isteyen vatandaşlara, alternatif olarak göstereceğimiz daireler bile şimdiden hazır” dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
Proje alanı Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi’nde yer almakta olup, Halkalı Caddesi, Süvari Caddesi ve E-5 Karayolu ile sınırlı belediye binasının da dahil olduğu toplam 5 ha.’lık alanı kapsıyor. Bu alanda 193 adet bağımsız bölümden oluşan ve dönüşümü sağlanacak yapı bulunmakta.
Proje alanında yüzde 58 kamu mülkiyeti, yüzde 42 şahıs mülkiyeti bulunmakta olup, şahıs mülkiyetinin yüzde 17’si tapulu, yüzde 25’i tapu tahsis hak sahiplerinden oluşuyor. Dönüşüme tabi tutulacak alandaki piyasa değerleri SPK Gayrimenkul değerlendirme şirketlerine yaptırılarak vatandaşların mağduriyeti önlenmiştir.

Hak sahiplerine belirlenen değerin karşılığında üç ayrı seçenek sunulmuş olup vatandaş isteği doğrultusunda, ya hazır olan konutlardan daire alabilecek ya da tespit edilen bedel vatandaşa nakit olarak ödenecek. Bunun haricinde talep etmeleri halinde ise vatandaşlar projenin ortağı olarak kalacak ve yapılacak uygulama sonucunda oluşacak kardan hissesi oranında hak sahipliği kazanabilecektir.

İlçede kentsel dönüşüm ile ilgili farklı noktalarda çalışmalar devam etmekte olup, vatandaşlar bu çalışmalarla ilgili belediye bünyesinde oluşturulan kentsel dönüşüm bürosundan bilgi ve gerekli yasal süreçleri tamamlamak için yardım alabilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın