Küçük Ölçekli Mimari Müdahaleler: Castel San Pietro

© Marcello Merletto
Resmi orijinal boyutunda göster

Küçük Ölçekli Mimari Müdahaleler: Castel San Pietro

Studio SER, İsviçre’de Castel San Pietro’nun Monte kasabasında, ileri yaştaki kişilerin günlük hayatına dokunacak, kasaba ile temaslarını artıracak on üç küçük ölçekli mimari müdahalede bulundu.

Rina Rolli ve Tiziano Schürch 2019’dan bu yana Studio SER çatısı altında fikirlerini birleştiriyor. Uygulamalarında mimarlığın var olma amacını bulunduğu ortamda bulması gerektiğine inanıyorlar.

© Marcello Merletto

Bir yerin sosyal-tarihsel geçmişinden gelen ipuçlarını yeni tanımlayıcı özelliklere dönüştürüyor; kentsel ölçek ile en küçük ayrıntı arasında denge kurarak, bir yerin özgünlüğüne dayanan müdahalelerde bulunuyorlar. Monte’de yaptıkları müdahale de buna benzer bir çalışma.

Yaşlıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi, nüfusun bir bütün olarak günlük yaşama dahil edilmesi anlamına geliyor. Proje Monte köyünün geneline dağılmış, kamusal alanda bir dizi küçük ölçekli mimari müdahaleyi konu alıyor.

Köy, ileri yaşlı kişilerin refahı ile onları çevreleyen çevre arasında olumlu bir ilişki kurmak için yenilikçi çözümler arayan deneysel bir laboratuvar haline gelmiş.

Birbiriyle bağlantılı 13 nokta, yaşlıların ihtiyaçlarını kamusal alanda kentsel, peyzaj, ekonomik ve sosyal yönleriyle birleştiren nesiller arası bir geçit yaratmayı hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın