Küçük Mimarlar TED Koleji’nde

TED Isparta Koleje Anasınıfı öğrencileri Mimarlar Odası Başkanı Merve KUYU nun kendileri için hazırladıkları etkinliğe katıldılar.

Minik öğrencileri çeşitli animasyon ve çizgi film karakterleriyle bilgilendirmeye çalıştıran Merve Kuyu onlara bir yapının yapılmasında mimarın önemini, kentin çevrenin ve doğanın çocukların ellerinde şekillenmesi ve aydınlık bir gelecek kurgulamanın yarının büyükleri olacak çocuklardan başlayacağını söyledi. Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu bu etkinlikteki asıl amacın Mimarlığın kendi kurgu ve kavramlarını çocuk diline çevirip onlara anlatmak ve anlattıklarını onlardan geri dinlemek, çocuk sadeliği ile gereksiz ayrıntılardan sıyrılıp mesleğe bakışı yenilemek dedi. Etkinliğin ortalarına doğru öğrencilerden bazılarını yanına çağırarak onlara kendi bedenlerini kullandırarak kiriş, kolon, kemer vb gibi etkinlikler yaptırdı.

TED Isparta Koleji Eğitim Koordinatörü ve İlköğretim Müdürü Hayrettin Bilge; “Öncelikle Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu’ya TED Isparta Koleji Anasınıfı öğrencilerine zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyorum dedi. Bilge; bizler öğrencilerimizin yaratıcılıklarını teşvik etmek, onlara söz ve eylem hakkı vermek çocuk kültürüne ve mimarlık kültürüne katkıda bulunmak için bu etkinliği düzenledik dedi. Bilge; mimarlarımızın, çocuklarımızın hayatını kolaylaştırdığını, güzelleştirdiğini, daha yaşanabilir kıldığını sanmıyorum buradan onlara teşekkür ediyorum,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın