Küçük Konutlar İçin Bulaşık Makinesinde İnovasyon

Hem bulaşık yıkayabilen hem de yemek pişirebilen bu bulaşık makinesi, transparan küp forma sahip tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Modern bulaşık makinelerinin bulaşıkları elde yıkamaktan daha avantajlı olduğu bilinir. Heatworks, yalnızca birkaç parça bulaşıktan kurtulmak isteyen, üstelik de küçük bir mutfağa sahip kullanıcılar için ortak bir çözüm arıyor. Firmanın Frog ile birlikte tasarladığı Tetra, bu yıl satışa çıkacak tezgah üstü bir bulaşık makinesi.

Makine 2 litreden az su kullanarak, bardaklar, tabaklar, çatal-kaşıklar dahil yalnızca 10 dakikada yıkama yapabiliyor. Üstelik hiçbir su bağlantısına ihtiyaç duymuyor. Transparan gövdeli makina, kullanıcısına çalışırken içinde olup biteni izleme imkanı veriyor.

Tetra’nın ana inovasyonu aslında içerisindeki ısıtma özelliği. Birçok bulaşık makinesinin içerdiği büyük, sıcak elektrik bobini yerine Tetra, suda bulunan mineralleri seçici olarak ısıtan grafit elektrotlar kullanıyor. Heatworks bu yolun sıcaklık kontrolü ve verimlilik açısından daha iyi olduğunu garanti ediyor. Bu yol sayesinde hassas bulaşıkları yıkarken erime riski ortadan kalkmış oluyor.

Tetra’yı kullanıcı için çekici yapan özelliklerden bir diğeri ise bu teknolojinin yalnızca bulaşık yıkamıyor olması. Isıtma ve buhar özelliği sayesinde giysi yıkayabildiği gibi, biberonları sterilize edebiliyor, hatta deniz ürünleri bile pişirebiliyor. Ayrıca; su hattına bağlanmak yerine, kullanıcının her bir döngüden önce makineye su koyması çalışması için yeterli oluyor.

Tetra’nın henüz satışı yapılmıyor olsa da, gelecekte mükemmel bir ev aleti olacağa ve bazı klişeleri yıkacağa benziyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın