Küçük Bir Çocuğun Çiziminden Esinlenen Bir Ev

Basit geometrik formları kullanan Filipe Saraiva'nın evi sadeliğiyle dikkat çekiyor.

Portekizli mimar Filipe Saraiva, küçük çocukların basit çizgilerle yaptığı ev yorumundan esinlenerek ailesi için bir ev tasarladı ve duvarları için siyah beton paneller kullandı.

Güney yönünde caddeye doğru eğimli dikdörtgen bir arazi üzerinden konumlanan proje, tarım alanları ile çevrili ve Ourem Kalesi’ne bakıyor.

Evin en yüksek noktası ile en alçak noktası arasındaki fark yaklaşık 4.5 metre.

“Bir çocuğa sorduğumuzda, dünyanın herhangi bir yerinde bir ev çizmek için hepsi beş çizgiden oluşan basit bir form kullanır. Bu arketip genellikle hepimizin tanıdığı basit bir çokgen geometri ile tanımlanır. Orantılıdır ve dengeli boyutlara sahiptir ” diye belirten Filipe Saraiva; evin tasarımını bu temel üzerine kuruyor.

Bu basit geometrik şekli bir başlangıç noktası olarak kullanan mimar, beşgen formunu arazi boyunca uzatıp peyzaj ile harmanlayarak tasarımının ana hatlarını çiziyor.

Güney yönünde caddeye bakan duvarlar, tamamen sırlanmış ve evden uzanan ahşap pergolalardan oluşuyor.

Düzenli boyutlara sahip prefabrike panellerin kullanılması evin cephelerinde ve çatıda bir ritim oluşturmasına yardımcı olurken, aynı zamanda bakım maliyetlerini de düşürüyor.

İç mekânda hacimler, asma katlar ve iç bölmelendirici cam duvarlar ile iki kata ayrılıyor. Bu, güneş ışığının içeri alınmasına da yardımcı oluyor. Evin doğusunda yer alan tek katlı hacim, küçük bir iç avluya bakan bir banyoyu barındırıyor.

Evin batı cephesindeki açılı korten çelik sundurma, binanın ana girişi olarak hizmet veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın