K.T.Ü. İç Mimarlık Bölüm Bülteni 10. Özel Sayısı Yayımlandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü her yıl bölüm bülteni ile görsel arşivini oluşturuyor. 2010 yılından beri bölümde yapılan bütün etkinlikler (sergi, seminer, konferans, teknik gezi, workshop, vb.), ders kapsamında üretilen projeler ve tasarımlar, öğrencilerin katıldığı yarışmalar, ödüller, başarılar, mezunlar, bölüme yeni başlayanlar, kuruluşundan itibaren hizmet veren ve her sayıda güncellenen öğretim elemanları listesi ile kısaca bölüme ait tüm haberler bölüm bülteni aracılığı ile paylaşılıyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm Bülteni 10. Özel sayısı yayımlandı. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkan Aydıntan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;


“1993-1994 Güz döneminde eğitim öğretim hayatına başlayan ve bu yönü ile ülkemizin köklü İç Mimarlık Bölümlerinden biri olan K.T.Ü. İç Mimarlık Bölümümüzde, kurumsal bellek oluşturma çabalarının bir ürünü olarak her yıl bölüm bülteni yayınlanmaktadır.

Bültenlerimizde ağırlıklı olarak eğitim programımızda, özellikle uygulamalı derslerde ortaya koyulan öğrenci çalışmaları yer almaktadır. Ayrıca bilimsel toplantılar (sempozyumlar, kongreler.. vb.), bilimsel proje bazlı (TÜBİTAK, SANTEZ..vb.) organizasyonlar, sosyal sorumluluk proje çalışmaları, sosyal etkinlikler, yönetsel toplantılar, eğitim etkinlikleri (seminerler, workshoplar, çalıştaylar, sergiler, teknik geziler, vd.), yarışmalarda alınan ödüller, bölümümüzden haberler (atama, yükselme, mezuniyet, kitap yayını..vd.), İç Mimarlık Kulübümüzün faaliyetleri, öğrenci etkinlikleri ve daha bir çok etkinlik de kaleme alınmaktadır.

Mutlulukla belirtmek isterim ki, oluşturduğumuz bu gelenek sonucu bu gün 10. sayımıza ulaşmış bulunuyoruz. Bu özel sayıyı siz değerli paydaşımız ile paylaşmaktan bu vesile ile KTÜ İç Mimarlık ailemizi sizlere tanıtmaktan onur duyarız.” 

Ayrıca bülten fikrinin oluşturulması ve hayata geçirilmesinde katkısı olan ve ilk sayıdan beri editörlüğünü yapan Doç.Dr. Muteber Erbay da 10. özel sayısında yer alan Editörden Köşesi yazısında şöyle diyor;

“Ne mutlu bize ki, bu yıl 10. sayımıza ulaştık. Bilginin ışığında aydınlanmaya devam ediyoruz tam 10 yıldır. Görsel hafızamızı basılı ve yazılı halde her dem taze tutmanın telaşı bizimkisi. Ne demiş Emile Zola “Ancak yazıya geçmiş düşüncenin değeri vardır; geri kalanlar boş çırpınmalardan, rüzgârın alıp götürdüğü bir saatlik hayallerden, başka bir şey değildir.” Ben bu söze sonuna kadar katılıyorum. “Söz uçar yazı kalır” misali eğer bölümde ürettiğimiz değerleri kayıt altına alıp gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmanın önemini vurguladık bunca yıl ve işte 10. sayı ile karşınızdayız.  Neler yaşadık bu 10 yıllık serüvende. 4 sayfa ile başlayıp 60 sayfanın üzerine çıkışımız, hazırlık sürecimiz, dizgi sürecimiz ve 80 sayfa dergi tadına ulaşmamız… Bütün bu süreci anlattığım bölüm de bu bülten de yerini aldı. Bunun yanında neler mi var?.. Her yıl tekrarlayan bölümlerin dışında en önemli etkinliğimiz olan 2. Ulusal İç Mimari Tasarım Sempozyumu (İMTS2018)’nu başarıyla gerçekleştirdik. Tüm ayrıntıları ile bültenimizin sayfalarında bulabilirsiniz. Bir başka gururumuz da yarışmalar. Öğrencilerimiz artık yoğun şekilde yarışmalara katılıyorlar, ödül alıyorlar. Biz de büyük mutlulukla bu sayfalardan paylaşıyoruz. Artık o kadar dolu dolu sayfalarımız var ki hepsini bu köşeden size tanıtmam mümkün görünmüyor.

İyisi mi siz sayfaları çevirmeye başlayın…”

Her yıl düzenli olarak yayımlanan KTÜ MF İç Mimarlık Bölüm Bültenine linkten ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın