KST Mimarlık’ın “Y Loft” Projesi İspanya’da Yayınlandı

Barselona'da bulunan Avrupa'nın önemli yayınevlerinden Booq Publishing'in endüstriyel iç mekanlara odaklanan uluslararası platformda öne çıkan iç mimar ve mimarların yer aldığı,dünya genelinde satışa çıkan ve 4 dilde içerikle yayımlanan "Wood And Iron" kitabında Türkiye'den seçilen KST Mimarlık'ın "Y Loft" projesine de yer verildi.

Fotoğraf: Doğa Yusuf Dökdök

Antalya şehir merkezinde, Konyaaltı bölgesinde bulunan ve çatı katı dubleks eki olan dairenin yabancı uyruklu sahipleri tarafından talep edilen loft tarzı tasarım KST Mimarlık tarafından yansıtılmaya çalışılmış.

Toplamda 199 metrekare kullanım alanı olan dubleks meskenin her ne kadar kat yükseklikleri standardın üstünde olmasa da salon kısmında tarzı güçlendirmek adına tuğla kemerler ile ikinci bir duvar katmanı tasarlanarak mekana boyut katması amaçlanan evin genel tarzına uygun olarak eskitilmiş tuğla kaplamalar, dekoratif beton duvar ve tavan yüzeyler ve masif ahşap ağırlıklı olarak kullanılmış. Yer kaplamaması amacıyla masif ahşap ve demir sac kullanılarak yaşama mekanının sürme kapısı tasarlanana salonda kullanılan eskitilmiş tuğla yüzeylerine profesyonel bir ressam tarafından ev sahiplerinin görmek istediği görsel duvara yansıtılmış.

Mevcut merdiven kaldırılarak duvardan konsol olarak taşıtılan korkuluksuz basamaklar ile yeni merdivenin altından girilmesi amaçlanan ana banyo girişi tasarlanmış. Böylece önceki merdivenin betonarme olması sebebiyle ve konumlanış şekli itibari ile kullanılamayan mekan, merdivenin yeni tasarımıyla ana banyo fonksiyonuna dönüştürülmesi amaçlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın