Kreatif Mimarlık, Ofis Stajyerlerine 10 Yıldır Seyahat Bursu Veriyor

10 yıl önce başlattığı uygulama ile Kreatif Mimarlık ofis stajyerlerinden birini her yıl Inter-Rail ile Avrupa'ya yolluyor.

Yolculuk, konaklama ve günlük harcama giderlerini üstlenen ofis, bursu alan stajyerlerden dönüşlerinde yolculuk boyunca tuttukları günlükleri üzerinden tecrübelerini ofis çalışanları ile paylaşmaları dışında bir şey beklemiyor.

Mimarlığın görerek ve tecrübe ederek öğrenileceğine inanan Kreatif Mimarlık kurucuları Aydan Volkan ve Selim Cengiç, mimarlık eğitimi süresince staj konusunun en az proje dersleri kadar önemli olduğuna inandıklarını ve imkanları dahilinde en az bir stajyer öğrenciyi her yıl yurtdışındaki mimarlık ve şehircilik uygulamalarını yerinde görmeleri için desteklemeye devam edeceklerini belirtiyorlar. Geçtiğimiz yıl 100’e yakın başvuru sonucunda dördü şantiyede olmak üzere toplam 12 öğrencinin Kreatif Mimarlık’ta ikişer ay staj yaptığını belirten Aydan Volkan bu öğrencilerden Çağla Özaradalı’yı Inter-Rail ile önümüzdeki yaz Avrupa turuna yollayacaklarını ifade etti.

Aydan Volkan, “Staj mimarlık eğitimin önemli bir parçası ve ofisimizin öğrencilere destek olmasını önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Stajyerlerimize çalışanlarımızla aynı koşulları ve imkanları sağlıyor ve projelerde sorumluluk veriyoruz. Bugüne kadar ofisimizde staj yapan altı öğrenci mezun olduktan sonra bizimle birlikte çalışmaya başladı” diyerek öğrencilere eğitim boyunca stajlarını ciddiye alarak mesleklerine katkı yapacak ofis ve şantiyelerde tamamlamalarını öğütlüyor.

Kreatif Mimarlık, en az iki ay kesintisiz olarak sadece yaz stajı yapacak Mimarlık Bölümü öğrencilerinin (İç Mimarlık, Peyzaj, Şehir Bölge Planlama ve Endüstriyel Tasarım bölümleri hariç) başvurularını her yıl 15 Nisan’a kadar kabul etmekte. Başvurular portfolyoların incelenmesi ve ardından seçilen adaylarla yapılan görüşmelerden sonra değerlendiriliyor.

Staj başvuruları, stajcv@kreatifmimarlik.com email adresine yapılabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın