Kozan Kalesi Turizme Kazandırılıyor

Turizmi deniz, kum ve güneş üçlemesinin dışına çıkarmaya çalışan Kozanlılar harekete geçti.

Hem tarihi hem de doğa harikası kalenin tanıtımı için yöre halkı atağa kalktı.

Adna’nın Kozan Kalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan röleve, restitüsyon ve restorasyon projeleri için konusunda uzman akademisyenlerin katılımıyla bir çalışma yapıldı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Ozgan ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden akademisyenlerden oluşan heyet tarihi kaleye çıkarak proje çalışmalarını yerinde inceledi.

Hem tarihi hem doğa harikası

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gülsün Tanyeli, dünyada alternatif turizmlerin hem güzergahlar hem de farklı arayışlar olarak değiştiğini söyledi. Tanyeli, “Turizm anlayışı sadece deniz, kum ve güneşle’ sınırlı değil. Ülkemizde artık 77 milyon insan yaşıyor. Kozan özellikle güneyde doğa harikası ve çok önemli bir tarihsel geçmişi olan bir ilçemiz. Kozan merkezi, kalesiyle beraber çok önemli bir potansiyele sahip. Kozan’m turizmde geldiği noktayla insanları buraya çekebilecek belirli bir payı alacaktır” dedi.

Bir hayali gerçekleştiriyoruz

Belediye Başkanı Kazım Ozgan da, Kozan’m çılgın projesi üzerinde çalıştıklarım söyledi. Kozan Kalesinde saraylar, mahzenler, kışlalar ve mağaraların bulunduğunu dile getiren Ozgan, “İnşallah dünya kültür mirasına biz burayı kazandıracağız. Neticesinde tarihi değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın