Köprünün altında!

Şehrin, en eski uluslararası tasarım etkinliği olan İstanbul Design Week, 28 Eylül – 02 Ekim 2011 tarihleri arasında, Eski Galata Köprüsü'nde, tasarım dünyasının yurtiçi ve yurtdışından en önemli isimlerini ağırlıyor.

Tasarım, trend, moda, bilim, mimarlık ve teknoloji hakkında en yeni projeler, sergiler ve atölye çalışmalarıyla dopdolu bir program tasarım severleri bekliyor.

İstanbul Design Week’e, 6. senesinde yine çok sayıda sergi, konferans ve seminer eşlik ediyor. İstanbul Design Week, bu sene de geleneği bozmuyor ve tasarım dünyasının en ünlü isimlerini İstanbul’da ağırlıyor. Trend tasarımcısı Lidewij Edelkoort, İngiltere’nin en ünlü mimarlarından Amanda Levete, endüstriyel ürün tasarımcısı Tomoko Azumi, ünlü mimar Melkan Tabanlıoğlu, uzman trend danışmanı Zuzanna Skalaska, dünyaca ünlü marka yaratıcıları Paul Van Ravestein & Monique Mulder (Mattmo), endüstriyel tasarım eleştirmeni Nathan Shedroff, İF Design Awards Başkanı Ralph Wiegman, Singapurlu Juju Studio’dan Timo Wong & Priscilla Lui, endüstri ürünleri tasarımcısı Ronen Kadushin ve yaratıcı endüstriler uzmanı Eberhard Schrempf, 28 Eylül – 2 Ekim 2011 tarihleri arasında Eski Galata Köprüsü’nde konferans verecek dünyaca ünlü isimler arasında…

Sergiler ise herkesi tasarım heyecanına boğacak cinsten.

Design Spirit sergisinde, yine 40 yaş altı, 40 Türk tasarımcının, İstanbul ile ilgili hikayesi olan 40 tasarımı sergileniyor. Aralarında Hakan Gencol, Adnan Serbest, Erdem Akan, Defne Koz gibi 20 ünlü tasarımcının buluşmasıyla oluşan Barbar Grubu bu yıl ilk defa, kitap tasarımlarıyla IDW’ye katılıyor. BarbarBook sergisiyle; tek bir kütüphane üzerinde, kitap kavramına farklı yaklaşımların sergilendiğine şahit olacaksınız.

İstanbul Design Week’i temsil eden pembe renkli tasarım ürünlerinin sergileneceği “Pink Design” sergisi, 6 önemli tasarımcının (Aziz Sarıyer, Akın Nalça, Şule Koç, Tamer Nakışcı, Fatih Alkan ve Ayla Turan) yeniden yarattığı “İstanbul Zilleri”nden oluşan tasarım sergisinin yanı sıra, yurtdışından ise Design Miami’de en iyi ilk 3’ten biri olan Juju Studio, Dutch Design Awards’da ödül almış tüm ürünler, Hollanda’dan Brainport ve İtalya’dan Good 50 x 70 poster sergileri de yer alacak.

IDW kapsamında gerçekleşecek olan Avusturya Sergisi’ni de Eski Şapka Fabrikası’nda ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, İngiliz Grafik Tasarımcı’sı Anthony Burrill de, İstanbul Design Week’in yurtdışından davet ettiği önemli isimler arasında…

Etiketler

Bir yanıt yazın