Kopenhag Yakınlarındaki Eski Hapishane Kompleksi Konut Bölgesine Dönüşüyor

Schmidt Hammer Lassen Architects ve BOGL, Albertslund ve Freja Ejendomme Belediyesi tarafından açılan, devlet hapishanesine ev sahipliği yapan bir tesis olan Vridsløselille'i farklı bir kimliğe sahip çekici, yeşil bir bölgeye dönüştürmek için açılan yarışmayı kazandı.

Program, bölgenin gelecekteki gelişimi için birleşik bir vizyon oluşturmak için COBE tarafından tasarlanan başka bir projeyle birlikte seçildi.

Bir ıslah tesisi ve diğer tarihi binaların bir bölümünü kapsayan 160.000 metrekarelik alana sahip bölge, yeni sakinleri ve aktiviteleri çekmek üzere yenilenecek.

Danimarka’da ve yurtdışında devam eden çeşitli masterplan projeleri ile Schmidt Hammer Lassen, Vridsløselille’in yeniden geliştirilme konusuyla ilgili vizyoner bir girişim üstleniyor. Kopenhag’ın merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Albertslund’da bulunan proje, kamuya kapalı olan araziyi şehre açarak doğal bir kentsel uzantı oluşturmayı amaçlıyor.

Schmidt Hammer Lassen Architects ve BOGL tarafından önerilen ilk şema, şehir hayatını yeşil parkların ve konut komplekslerinin iç içe geçtiği bölgeye çekerek güçlü bir sinerji yaratacak ve çeşitliliğe yol açacak. Proje, aktif yeşil alanlar, kentsel tarım ve spor tesisleri yaratmaya odaklanan yeni bağlantılar ve destinasyonlar oluşturacak.

Yeni masterplan sağlıklı ve sosyal bir yaşam tarzının temelini oluştururken, mevcut yönler korunacak ve geliştirilecek. Yeni bölgenin kalbinde yer alan yıldız şeklindeki ikonik hapishane binası, ağaçlarla çevrili açık bir alana dönüşecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın