Kopenhag Dışında Yüzyılı Aşkın Bir Süre Sonra İnşa Edilen İlk Tiyatro Binası

Yüzyılı aşkın bir süredir Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın dışında (Hjørring) inşa edilen ilk tiyatro binası Schmidt Hammer Lassen Architects tarafından tasarlandı.

4.200 metrekarelik tiyatro ve kültür binası; müzik salonu, kara kutusu ve prova salonu ile dinamik ve çok fonksiyonlu bir yapıya sahip.


Fotoğraflar: Adam Mørk

Esas fonksiyonlara ek olarak binada ofisler, atölyeler, giyinme-soyunma odaları ve kafe bulunuyor. Hjørring’in merkezinde bulunan tiyatro binasının bölgenin kültürel yaşantısına hareket getirmesi bekleniyor.

Bina kütlesel olarak kübik blokların bir bileşimi olarak görülebilir. Kızıl-kahve renkli COR-TEN çelik kaplı cepheler gün boyunca çevresi ile uyum sağlarken, LED destekli buzlu cam cepheler ise hava kararınca çeşitli renklerde aydınlatılıyor.

Schmidt Hammer Lassen Architects’in kurucu ortağı John Foldbjerg Lassen, Vendsyssel Tiyatrosu’ndan şöyle söz ediyor: “Binanın kendisini şehir yaşamında yeni bir canlı organizma olarak varettiğine inanıyoruz. Kültürel anlamda varlığı ile ayakta duran ve kentin mevcut niteliklerinden uzak durmadan farklı olmaya cesaret eden bir yapı.”

Binanın içerisindeki açık planlı çözüm, bina genelinde görsel ve fiziksel bağlantı sağlıyor, kamuya açık alanlar ile daha geleneksel tiyatro işlevleri arasındaki sınırları bulanıklaştırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın