Koolhaas Tasarımında Mimarlık Eğitimi

Cornell Üniversitesi Mimarlık Fakültesi için inşa edilen yeni Milstein Hall binası Ağustos'ta stüdyolarını öğrencilerine açtı.

OMA Partners, Rem Koolhaas ve Shohei Shigematsu öncülüğünde gerçekleşen 47.000 metrekarelik alanı kaplayan binanın tasarımı birbirinden kopuk fakülteleri bir araya getiren bir avlu niteliği de taşıyor.

“Milstein Hall birçok açıdan önemli,” diyor Sanat ve Planlama Fakültesi Dekanı Kent Kleinman. “Bina fakültenin kuzey girişini yeniden tanımlarken, kamusal alanla akademik alanın sınırlarını da belirliyor. Bir yandan da disiplinlerarası bütüncül bir mekansal organizasyon yaratıyor ve farklı sınıflarda okuyan öğrencilerin daha önce hiç denenmemiş bir şekilde bir arada olabilecekleri ve bundan keyif alabilecekleri bir ortam meydana getiriyor,” diyerek ekliyor.

Milstein Hall’un geniş yatay düzlemi Sibley Hall ile Rand Hall’ü 2. katta 25.000 metrekarelik panoramik manzaralı bir alan ile bağlıyor. Tabandan tavana bölmeli camlarla kaplanmış cephesi ve 41 adet tepe pencereli yeşil terası, bina hibrid destekli kolonları ile sürdürülebilir bir inşaat tekniği de sunuyor.

Shohei Shigematsu ise bina ile ilgili “Açık, geniş bir yüzey yaparken amacımız birbirini tetikleyen disiplinlerarası paylaşımı güçlendirecek bir tabak yaratmaktı. Şimdiden planladığımız bu tartışma ortamı doğmaya başladı bile,” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın