Koolhaas Sonunda New York’ta!

OMA'nın New York'ta inşa edilecek ilk projesi için imzalar atıldı.

New York Post’un haberine göre; The Related Companies, West 18th Street’te yer alacak yeni High Line projesi için Rem Koolhaas’la anlaştı.

Koolhaas’ın kurucusu olduğu firma OMA (Office for Metropolitan Architecture) aslında New York’ta Shohei Shigematsu tarafından yönetilen bir ofise sahip. Ama grup, bu projeyle ilk defa New York City’de bir yapıya sahip olacak. OMA, burada daha çok iç mekan projelerine imza atmıştı: SoHo’da Prada Mağazası, Chelsea’de bir galeri, Nolita’da bir dükkan ve Macy’s Herald Meydanı’nda bir büfe vs. Şu anda New Jersey’de HUD’s Rebuilding by Design Yarışması kazananı olarak Hoboken için kentsel su stratejileri ile ilgili bir proje üzerine çalışıyor. Kısacası çoğu New York ofisinin işleri daha çok New York bölgesi dışında yer alıyor.

Yapılmaya en yakın Koolhaas projesi Manhattan’da 23 East 22nd Street’te 2008 resesyon döneminde bir konut kulesiydi. Tasarımı, 1978 yılında basılan Delirious New York kitabından çıkmış gibi, Madison Meydanı Parkı manzaralı, imar kurallarına farklı bir yorum getiren, basamaklı bir gökdelendi. 

Yeni tasarım nasıl olursa olsun, High Line’da kendine yer bulacak gibi gözüküyor. Frank Gehry, Jean Nouvel ve Shigeru Ban tasarımları ile on blok ötede Zaha Hadid yapısı çoktan yükselmeye başladı. Bölgedeki diğer Related projeleri Thomas Juul-Hansen ve Hudsen Yards’a ait.

Etiketler

Bir yanıt yazın