Konyaaltı Sahili Fikir Projesi Yarışması Açılacak mı?

"Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması" için protokol imzalandı.

Antalya Ajans, 14 Temmuz 2014 tarihinde tüm detaylarını açıkladığı, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması”nda atılan son adımları da kamuoyuyla paylaşıyor. Proje Konyaaltı Sahili’nin Varyant’tan Liman’a kadar Beach Park da dahil olarak bir bütün halinde planlanmasından Atatürk Kültür Parkı, Minicity, Konyaaltı Caddesi üzerindeki Atatürk Parkı gibi alanların da planlamaya dahil edilmesine, Akdeniz Bulvarı’nın transit araç trafiğine kapatılmasından sahilde büfe dışında ticari yapılaşma olmayacağına kadar çok önemli detaylar içeriyor.

BAŞKAN TÜREL VE OSMAN AYDIN O PROTOKOLÜ İMZALADI

Konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 12 Ağustos 2014 tarih ve 399 sayılı kararın kabul edilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası arasında protokol imzalandı. Protokole 15 Ağustos 2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Menderes Türel, Mimarlar Odası adına ise Başkan Osman Aydın imza attı. Bu protokole göre, fikir yarışmasına katılacak yarışmacılardan, proje alanı içerisine giren tüm kıyıda, Kıyı Yasası’nın izin verdiği miktarda deniz kullanımına yönelik duş, WC, büfe (fastfood, sıcak-soğuk içecek vb.), özellikle yelken olmak üzere deniz sporları için olanak sağlayan tesislerin önerilmesi istendi.

Yarışmacılar, Akdeniz Bulvarı için araç trafiği yavaşlatılmış ve yaya öncelikli olarak Liman Kavşağı’ndan Varyant’la birleşecek yeni bir öneri yol getirecek. Bu yolun Liman Kavşağı-BeachPark arasında kalan kısmında, yolun kuzeyinde bulunan mevcut yapıların halen kıyı kullanımına yönelik gece yaşamına katkı koyan yeme-içme, eğlenme mekanları ile projenin uygulanmasıyla burada bulunan mekanların da kıyı kullanımını destekleyici mekanlara dönüşeceği göz önünde bulundurularak bunları destekleyici açık alanlara yönelik öneri geliştirecek.

TAMAMEN ÜCRETSİZ ŞEMSİYE ŞEZLONG DÖNEMİ BİTEBİLİR

Protokole göre, yarışmacılardan tüm sahil boyunca şemsiye, şezlong gibi gereksinimlerin ücretli kullanılacağı alanlar ile ücretsiz kullanacağı alanların dengeli bir şekilde belirlenmesi istenecek. Yani bu sezon sahilin tamamında uygulanan “ücretsiz şemsiye, şezlong dönemi” projenin uygulanmasıyla sona erecek. Şemsiye ve şezlonglar, sahilin bazı bölümlerinde ücretli, bazı bölümlerinde ise ücretsiz kullanılabilecek. Şemsiye ve şezlongların ücretsiz olacağı alanlarda duş ve tuvalet ile yiyecek-içecek ihtiyaçları da dikkate alınacak.
Yarışmacılar, BeachPark’ta bulunan yapıları koruyabilecekleri gibi yeniden işlevlendirerek kullanabilir ya da yok kabul ederek yeni öneriler geliştirebilecekler. Yarışmacılardan Akdeniz Bulvarı’ndaki yol önerileri de dikkate alarak Antalyaspor Kavşağı’ndan yarışma alanına kadar olan Dumlupınar Bulvarı için Antalya Akvaryum’un bulunduğu alanla Atatürk Kültür Parkı’nı ilişkilendirici öneriler de bekleniyor.

TOPLAM 165 BİN TL’LİK ÖDÜL

Yarışmanın Değerlendirme Kurulu, uygulamaya layık görülen projenin müellifi ile belediye arasındaki sözleşme, uygulama projesinin yapımı için mimara en az 60 gün süre verilecek şekilde düzenlenecek. Yarışma, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Resmi Gazete’de de yayımlanması sağlanacak. Yarışma kapsamında toplam 165 bin TL’lik ödül verilecek. Ödüller şu şekilde olacak:
1. Ödül 40 bin TL
2. Ödül 30 bin TL
3. Ödül 20 bin TL
Ve her biri 15 bin TL olmak üzere 5 adet mansiyon 75 bin TL

İŞTE KONYAALTI’NIN KADERİNİ BELİRLEYECEK JÜRİ

Konyaaltı Sahili’nin kaderini belirleyecek jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor:
Prof. Dr. Zekai Görgülü
Yrd. Doç. Dr. Tahsin Yılmaz
Mimar Alişan Çırakoğlu
Şehir Plancısı Burhan Kızılöz
Mimar Mahmut Durmuş

Etiketler

Bir yanıt yazın