Konya Mimarlık Festivali’23

Konya Mimarlık Festivali, 2 Ekim Dünya Mimarlık Günü nedeniyle Kültür Park’ta yapılacak olan açılış töreni ile başlıyor.

Dünya Mimarlar Birliği (UIA)’nın her yıl Ekim ayının ilk pazartesi olarak belirlediği Dünya Mimarlık Günü’nü Mimarlar Odası Konya Şubesi “Bu Kentte Mimarlık Var!” diyerek Ekim ayına yayılan bir dizi etkinlik ile “Konya Mimarlık Festivali” başlığı altında ile kutlamaya başlamasının 6. Yılında KMF 23’ yine dolu dolu geçecek. Dünya Mimarlar Birliği’nin uluslararası çapta ilan ettiği “Dirençli Topluluklar İçin Mimarlık” temasıyla yola çıkılan ve 2 Ekim’de Kültür Park’ta organize edilen “8. Kentte Mimarlık Sergisi”nde kentin mimarlık pratiğine katkıda bulunan özel sektör ve kamu projeleri sergilenecek ve bu projeler sektör temsilcilerinin yanı sıra kentli ile de buluşmuş olacak. “Sanatçı Mimarlar Sergisi” ise mimar olup sanatın her alanında faaliyet gösteren mimarlarımızın el emeği eserlerini sergileyecekleri bir ortam haline gelecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinin düzenlediği Hat, Tezhip, Kalemişi, ve Seramikle eskiz atölyeleri, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyelerinin hazırladığı Çamur ve Tekstil, Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerinin hazırladığı Çizgiden Yapıya, Konya Kent Merkezinde Duyusal İzlenimler, Mozaik, İkinci Şans İleri Dönüşüm atölyeleri, mimar üyelerimizin bizzat yürütücü olacağı Usturlab, Jengart atölyeleri, kentimizin geleneksel sanatlarında ustalaşmış isimlerinden Kündekari atölyesi ile hem mimarlık eğitimi hem de mimarlık üretimi noktasında sektöre destek olacak.

KAPSÜL Teknoloji Platformu ile Teknolojinin Mimarisi atölyesi gibi teknoloji ve mimarlığın ortak noktasında yürütülecek atölyelerin yanı sıra özel sektörde yer alan firmaların yapı malzemeleri ile uygulamalı yapacakları workshoplar ile KMF 23’ Pazartesi günü festival alanında dolu dolu geçecek.

Mimarlık ve sanat yayıncılığında öncü olan YEM Yayınları da kitaplarının tanıtımıyla aramızda olacak.

Detaylı program TMMOB Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin Instagram adresinde.

Etiketler

Bir yanıt yazın