Konya bilimin de merkezi oluyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi'nin tamamlanmasıyla Konya'nın bilimin de merkezi olacağını söyledi. Başkan Akyürek, TÜBİTAK ile yürütülen çalışmanın şehrin değerini artıracağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TÜBİTAK desteğiyle Türkiye’nin ilk bilim merkezini Konya’ya kazandırdıklarını söyledi. Yapımı devam eden Bilim Merkezi inşaatında inceleme yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi’nin sadece Konya’ya değil, bölgeye ve tüm ülkeye hizmet vereceğini vurguladı. Bilim Merkezi’nin tamamlanmasıyla Konya’nın bilimin de merkezi olacağını kaydeden Başkan Akyürek, ‘Burada ortaya konacak doğru örnek birçok şehirde uygulanmış olacak. Merkezde sergiler en büyük alanı oluşturuyor. Gözlemevi ilgi çekecek bölümlerden olacak. Ayrıca, Bilim Merkezi içinde planetaryum (Gezegenevi) bulunacak. Bu da bölgemizde ilk defa yapılıyor ve çok ilgi görecek. Bilimsel çalışmaların, belgesellerin, öğrencilerin fikri gelişimini artıracak yayınların izlenebileceği bir alan olacak’ dedi. TÜBİTAK ile yürütülen çalışmanın şehrin değerini artıracağını kaydeden Başkan Akyürek, ‘Bilim Merkezi’nin yapıldığı bölge, Mevlana Müzesi çevresinden sonra Konya’nın en önemli ikinci cazibe merkezi olacak. Ankara Yolu üzerinde Konya’ya değer katacak olan bu eser büyük emeklerle yapılıyor. Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında olması Konya sanayisine de değer katacaktır. Burada orta vadede bir sanayi müzesinin de hayata geçeceğini düşünüyorum’ diye konuştu.

TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK
Başkan Akyürek, Bilim Merkezi’nin planetaryumu, gözlemevi, sergi salonları, laboratuvarları, Konya kültürünü anlatan bölümleri, bilimsel gelişmelerin aktarılabileceği ortamları ve çevre düzenlemesiyle Türkiye’ye model olacağını da sözlerine ekledi. TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye’nin İlk Bilim Merkezi 62 milyon TL’ye mal olacak. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 99 bin 347 metrekarelik bir arazi üzerinde toplam 26 bin 248 metrekarelik kapalı alanı bulanacak Bilim Merkezi’nin yapımı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, sergilerin ve eğitim programlarının temini de TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek. Konya Bilim Merkezi’nin 2013 yılında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın