Konya Bilim Merkezi Açıldı

TÜBİTAK desteğiyle inşa edilen ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

TÜBİTAK tarafından 2016 yılı itibariyle tüm büyükşehirlerde, 2023’e kadar ise 81 ile bilim merkezi kurulacak. 1 milyar liralık bütçe ile gerçekleştirilecek proje kapsamında; belediyeler bilim merkezlerinin binalarını hazırlarken, TÜBİTAK ise donanım, içerik, eğitim ve denetim çalışmalarını yürütecek. Bilime olan ilgi ve merakın artırılması, teknolojinin daha doğru kullanılması amacıyla kurulacak olan bilim merkezlerinin ilki Konya’da hizmete açıldı.

Modern binası ve uluslararası standartlardaki donanımı ile dikkat çeken Konya Bilim Merkezi’nin açılışını Başbakan Erdoğan gerçekleştirdi. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye’nin bilim merkezleri noktasında ilk bilim merkezini bugün Konya’da açtıklarını söyleyerek, “Bu konuda yerel yönetim olarak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin devletle işbirliği halinde bu eseri bu kadar kısa zamanda bitirmiş olması anlamlıdır. Laf başka bir şey icraat başka bir şey. İnanıyorum ki her geçen gün milletin lafa değil icraata prim verdiğini gösterecektir” dedi.

Gençlere seslenen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Sizlere çok teşekkür ediyorum. Aydınlık yarınlarımızın teminatı sizlersiniz. Bir olacağız beraber olacağız. Kardeş olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız. Bilim Merkezi artık sizin hizmetinizdedir.”

Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Muammer Erol, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleriyle kurdeleyi kesti.

Erdoğan, açılışın ardından Konya Bilim Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın