Konuttan Ofise Dönüşüm

Meksika'nın Morelia şehrinde bulunan WOL Center, küresel dünyanın ihtiyaçlarına yanıt veren, kullanıcılarına yeni iş modelleri yaratan bir firma için tasarlanan küçük bir ofis binası.

Iván Marín + Doho Constructivo tarafından tasarlanan ofis, başlangıçta tamamen konutların bulunduğu, Morelia kentindeki büyüme ve düzensiz gelişmeye tanık olan bir bölgede, 1980 yılında inşa edilen bir köşe evin yeniden işlevlendirilmesi sonucu ortaya çıkmış.

Ofis binası, geniş iş birliği imkanlarına sahip, iş bağlantıları oluşturma, ortak çalışma ve iş birliğine dayalı entegrasyon hizmetleri ile hizmet ve işlevselliğin öncelikli olduğu toplantılar için mekanlar sunan bir çalışma alanı.

Iván Marín + Doho Constructivo’nun projesi, sınırlı bir bütçeyle mevcut yapıya olabildiğince saygı duyarak, orijinal yapıyı minimum düzeyde değiştirerek hayat buluyor. Kafes işi olarak perfore beton bloklardan yapılmış bir dış cephesi aynı zamanda ışık, havalandırma ve sıcaklık kontrolü sağlıyor.

Mimari program, zemin katta ortak bir resepsiyon, bekleme salonu, mini mutfak, ofisler, yönetim, toplantı odası ve okuma alanını içeriyor. Birinci katta bir toplantı odası, özel ve ortak ofisler bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın