Konutlarda yenilenebilir enerji sistemleri üzerinde yoğunlaşacak

KAYSERİ - 2000 yılında İsmet Doğan önderliğinde girişimci beş erkek kardeş tarafından kurulan ve kısa süre içerisinde sektörde söz sahibi olan İBF Doğan İnşaat, yeniliklerle büyümeyi hedefliyor.

Amaçlarının insanlara yaşanabilir, güvenilir ve kaliteli konutlar inşa etmek olduğunu ifade eden İBF Doğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Doğan, tecrübeleriyle sektörde fark yarattıklarını kaydetti.

1989 yılında Kayseri’de çıraklık, kalfalık, ustalık ve taşeronluk faaliyetlerinin ardından temelleri atılan şirketin kuruluş ve gelişim sürecine ilişkin bilgiler veren Doğan, 2000 yılında aile şirketi olarak kurulan firmanın bugün yaklaşık 100 çalışanı ve geleceği gören kurumsal vizyonuyla sektörde en iyi olma hedefi ile çalıştığını vurguladı. Konut inşaatındaki tecrübelerini yol ve asfalt işine de aktardıklarını, Kırıkkale, Van, Hakkari, Diyarbakır ve Ankara’da yol yapım çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

“1990 yılında taşeronluk döneminde büyük projeler almaya başladık. 2000 yılında İBF’yi kurduk. Aynı yıl içerisinde Alfa Yapı isimli inşaat firmasının yüzde 50’lik bölümünü satın aldık. Bu işleminin ardından firmanın yönetim kurulu başkanlığına getirildim. Firmada çalıştığım süre içerisinde yaklaşık 6 yılda 420 adet konut inşa ettik. O yıl firma, kurumlar vergisi sıralamasında Kayseri’de 13. sıraya yerleşti. Daha sonra İBF Doğan İnşaat olarak 2007 yılında yol ve asfalt işine girdik. Bu alandaki yatırımlarımızı da yıllar içerisinde katlayarak devam ettirdik. Burada ciddi başarılar elde ettik. İstanbul, Kırıkkale, Van, Hakkari, Diyarbakır ve Ankara’da yol yapım çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak yatırımlarımızın büyük bir bölümünü inşaat alanında sürdürdük ve bu alanda yeni bir fark yaratma hedefinde olduk. Bu doğrultuda Kayseri’de Yeniköy bölgesinde 2005 yılında konut inşaatına başladık. Yaptığımız kaliteli konutlarla o bölgede ortalama 22 bin euro olan konut piyasasını inşaatlarımızın başlaması ile birlikte 65 bin euro düzeyine yükselttik. Şu ana kadar toplamda 552 konut inşa ettik.”

Enerjiye yoğunlaşacak

Asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren B Sınıfı Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip firmanın önümüzdeki dönemde yapacağı bütün projelerde kendi elektriğini kendisi üreten projeler üzerinde yoğunlaşacağını kaydeden Doğan, “Yenilenebilir enerjiden sonra gelen ve ender firmalara verilen bu belgeyi alarak kalitemizi taçlandırdık. Havaalanı yolu üzerinde inşa edilecek konutlar için kendi elektriğini kendisi üreten sistemler için Hollanda’dan bazı firmalarla görüşmelerimizi sürdürmekteyiz” dedi.

İlk etabı bu yıl içerisinde, son etabı ise 2013 yılının ilk çeyreğinde başlanması planlanan Yeniköy ve havaalanı yolu üzerinde toplam 8 dükkan ve konuttan oluşan dört ayrı projenin çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Doğan, Kayseri’de benzerlerinden ayrılan dört projeyi de en geç 36 ay içerisinde teslim etmeyi planladıklarını bildirdi. Yeniköy bölgesinde 4 bin 800 metrekare alan üzerinde iki bloktan oluşacak Manzara Evleri projesinin yüzde 86’lık bölümünün yeşil alan olarak planlanmasından dolayı Kayseri’de ilk olma özelliğini taşıdığını belirten Doğan, “Kayseri’de benzeri olmayan ve toplamda 4 bin 800 metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek projede yüzde 86’lık bölümünün yeşil alan olarak tasarlandığı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. İki bloktan oluşacak konutlarda kapalı otopark, spor salonu, sauna ile en üst bölümde ise botanik seyir bahçesi yer alacak” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Gaziosmanpaşa’da inşaat tecrübesi kazanan firmanın Beylikdüzü’nde arsa arayışı içerisinde olduğu bilgisini veren Doğan, yakın gelecekte ise Nevşehir ve Ankara illerinde de konut inşa etme düşüncelerinin olduğunu söyledi. Doğan, “Kayseri’deki konut inşaatını Yeniköy bölgesinde yoğunlaştıran firmamız, bu yıl içerisinde temeli atılacak Manzara Evleri için 36 ay, Yeni Yüzyıl Evleri’nin satışı için ise banka kredisi ve kefilsiz 72 ay vade seçeneği sunarak, bu süre boyunca da konutların yakıt giderlerini firmanın karşılayacağı farklı bir kampanya modeli uygulayacak” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın