“Konut Herkesin Fikir Sahibi Olabileceği Bir Konu”

"Konutta Yeni Fikirler: EMİNEVİM İstanbul, Tuzla'da Konut Yerleşimi Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması"nın kolokyumu, 8 Aralık’ta Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde düzenlendi.

{video475 src=”http://player.vimeo.com/external/33657599.sd.mp4?s=d4645d34b55055ceda811f91c22c0bba”}

Seçici Kurul Üyelerinden ilk olarak söz alan Candan Çınar bu yarışma ile atölye tasarım sürecini tekrar deneyimlediklerini, aynı zamanda Emin Otomotiv gibi bir firma ile birlikte farklı yaklaşıklarımların mümkün olabileceğini gördükleri için çok ilginç bir deneyim sürecini yaşadıklarını belirtti. Ürünlerin değerlendirme sürecinin de oldukça keyifli geçtiğini belirten Çınar, tüm katılımcılar ve Mimarlar Odası’na teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Diğer bir jüri üyesi Alişan Çırakoğlu ise öncelikle süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederken, mesleki pratiğine yarışma kazanarak başlamış bir mimar olarak bu tip bir yarışmaların çalışmalara yansımasını temenni ettiğini dile getirdi.

Nurbin Paker yarışma içeriğinin mimar ya da değil, herkesin konuya dair fikri olabilecek “konut” olduğunu belirterek değerlendirmede ortak fikirlerin oluştuğunu dile getirdi. Ürünler bazında ise yeterli başvuruya ulaşamadıklarını, yarışma açıldığında çok daha fazla katılımın gerçekleşeceğini beklediklerini belirten Paker, olabilecek en iyi değerlendirmeyi yaptıklarını düşündüklerini ifade etti.

Tan Kamil Gürer de böyle bir yarışmayı gerçekleştirenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederken, katılım sayısının az olmasına rağmen ürünlerin son derece yetkin olduğunu ve incelerken oldukça zorlandıklarını belirtti.

Jüriye neden katılımın bu kadar az olduğu, öğrencilerin cesaretinin mi az yoksa ödülün mü yeterli olmadığı sorusu üzerine Çınar, öğrencilerin oldukça yoğun bir dönemi olup, üst üste birkaç çalışmalarının olduğunu, bu sebepten katılımın az olabileceğini fakat yine de Anadolu’dan da katılımın beklenip İstanbul dışında sadece Ankara’dan bir katılımcının olduğunu bunun da yarışmanın yeterince duyurulmaması gibi bir problemden kaynaklanabileceğini dile getirdi. Ödüllerin motivasyonda oldukça önemli olduğunu belirten Çınar, bu tip yarışmaların devamı olacağını da söyledi. Çırakoğlu ise ödül tutarının son derece uygun olduğunu, bu tip yarışmaların ticari bir boyutu olmaması gerektiğini, onun ötesine geçecek herhangi bir ödülün çok makul sonuçlar vermeyeceğini belirtti.

Kolokyum ödül töreni ile sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın