Konstrüktivist Bir Salıncak

Isabel+Helen tarafından tasarlanan, dev geometrik şekillerden oluşan salıncak, Londra Tasarım Haftası 2015'te sergilendi.

Tasarımcıların daha önce tasarladıkları “Konstrüktivist Oyun Alanı” isimli projesinin devamı olan salıncaklar, konstrüktivist tasarım hareketini özgürleştirici ve eğlenceli bir yolla kutlamayı amaçlıyor.

Modern sanat ve mimarlığa ilk adımları atan konstrüktivizm hareketinin temelinde minimal, geometrik biçimlendirme anlayışı yatıyordu. Her zaman sağlam, soyut bir görsel dil oluşturmaya ve basit geometrik şekiller ve simgelerle nasıl güçlü mesajlar iletilebileceğine dair ilgi duyduklarını belirten Isabel ve Helen, bu tasarımlarında ana renklere boyanmış daire ve üçgen şekillerini kullanarak dinamik bir enstalasyon ortaya çıkardı.


Konstrüktivist Oyun Alanı


Konstrüktivist Oyun Alanı


Konstrüktivist Oyun Alanı

Etiketler

1 Yorum

  • cem-yildirim says:

    Tam olarak konstrüktivist olmamış sanki. Biraz yapmacık süsleme olmuş. Mavi X’leri nasıl düşünmemişler anlamadım. Konstrüktivizmi bilen herkes Chernikhov’u bilir, Chernikhov’u bilen ise buradaki X’leri kesinlikle strüktürel yapar. Bu haliyle Konstrüktivistten ziyade Neoplastik bir yorum olmuş.

Bir yanıt yazın