Konak’ta kentsel dönüşüm için Ankara Altındağ örnek alınacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay önümüzdeki günlerde bir brifing yaparak kentsel dönüşümde çok başarılı bir projeyi hayata geçiren Hamamönü Altındağ kentsel dönüşümü İzmir Konak'ta uygulamak istediğini söyledi.

Bakan Günay, İzmir programı kapsamında İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Bakan Günay burada önemli açıklamalarda bulundu:”Belki önümüzdeki günlerde bir brifing yapacağız. İlgiyi yerel yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarını toplayarak çok başarılı bir örnek. Altındağ yürüttü özellikle proje kısmını destekledik ve özel kaynaklarla beslendi. Onu da İzmir’le paylaşmak istiyorum. 3,5 yıl içinde çok başarılı bir örnekle bir çöküntü bölgesinin nasıl ıslah edildiğinin çok somut örneklerini İzmir’de özellikle Konak’ta paylaşmak istiyoruz.” dedi.

Bakan Günay, doğal SİT alanlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını da açıkladı. Günay, geçmiş dönemde korumacılık anlayışıyla SİT sınırlarının geniş tutulduğunu, şimdi ise yağmacılığa fırsat vermeden yeni planlamaya çalıştıklarını aktardı.

Günay, şöyle konuştu: “Yaz sonu itibariyle Çeşme’deki keşmekeşi önleyeceğimizi düşünüyoruz. Ama yargı kendisini koruma kurulunun yerine koyarak falanca yer birinci SİT, falanca yer 2. SİT diye karar tesis etmeye kalktıkça bu sıkıntıları çekeriz. Doğal SİT’lerle yeni bir düzenleme olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğal SİT’leri AB muktesebatına uygun olarak kendi yönetimine almak istiyor. Yeni bir tasnif ve aktarma yapacağız. Çevre Bakanlığı üzerinden yürüyecek.”

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise hiçbir ekonomik geleceklerinden endişe duymadıklarını ifade ederek, Türkiye’nin yükselen, bir ülke olduğunu, deneyimli bir kadro ile hükümetin güven verdiğini söyledi. Demirtaş, İzmir’in şansının döndüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Hep siyasi iktidarlar geldi. Ama çok fazla bir şey alamadık. Bu dönemde bu şansımızın döndüğünü düşünüyoruz. Sizin daha seçilmenizin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen seçim bölgesi olan İzmir’e gelip, ‘ne söylemiştik hadi başlayalım’ demeniz çok önemli.”

Etiketler

Bir yanıt yazın