Kolonyal Saraydan Otele

Meksika'nın göbeğinde İspanyol Sarayı'nın otele dönüştürülme hikayesi.

Meksika’da, “El Zocalo” meydanına yakın bir yerde, Aztekler’den sonra oraya yerleşen İspanyolların, 17.yy’da Aztek mimarilerinden aldıkları taşlarla yaptıkları; Palacio de los Condes de Miravalle sarayının restorasyon projesi 2012 Temmuz’unda Cherem Arqs’tan Abraham Cherem’in modern elementlerle ve bohem parçalarla birleştirdiği projesi ile tamamlandı.

Grupo Habita ve Design Hotels grubunun bir üyesi olan, Downtown Meksika oteli, sarayın varolan kolonyal stilini lokal ve etnik kültür öğeleriyle birleştirirken, kırmızı volkanik taşlar, el yapımı döşeme taşları, çoklu kapıları, pencere kasaları ve inanılmaz taş merdivenler derken Meksikan saltanatının doyumsuz tadını ortaya çıkarmış.

İlk katlarda 17 konuk odası ve suitler bulunan otelde, gri ve sade duvarların yanında, ahşap detaylar, özel tasarlanan mobilyalar ve retro lambalarla, mekanın bohem şıklığını göz önüne çıkartılmış.

Bütün bu sade ve etkileyici tasarım, üstteki terasla bitirilmiş, konukların tüm çatıyı kaplayan bu mekanda, yüzerken ya da içkilerini yudumlarken inanılmaz manzaradan da eksik kalmaması projenin can alıcı noktalarından biri olmuş.

Resimler; Jaime Navarro ve Undine Phöle aittir.

Etiketler

Bir yanıt yazın