Kocaman Ağız:.ru.han Podcast Yayını

Kocaman Ağız:.ru.han Podcast; Tasarım dünyasının katmanları içinde üretmeye, değerlendirmeye, öğrenmeye çabalayan iki dost girişimiyle hayatın tasarım, ileti-ş-im içeren her konusunu evrensel argümanlar irdeleyen bir platform.

Kocaman Ağız:.ru.han Podcast; Hayatın tasarım, ileti-ş-im içeren her konusunu evrensel argümanlar ve kişisel değerlendirmelerle irdeleyen, tasarım dünyasına tartı-ş-ma alanı açmaya çabalayan bir podcast dizisi. Tasarım dünyasının katmanları içinde üretmeye, değerlendirmeye, öğrenmeye çabalayan iki dost girişimi olan bu platform, tasarım dünyasına •”tartı-ş-ma/ileti-ş-me”• ortamı yaratma çabasıyla; günün ve geleceğin, evrensel değerler ve nitelikli içerikler aracılığıyla sorgulanır, değerlendirilebilir olmasını amaçlar.

“Bizim kocaman bir paylaşım balonumuz var. Bu balon, denizin güzel kahveleri, Şinda ve Cibran’ın eşliğinde her zamanki sehpamızın çevresinde buluşup, onlarca şeyi konuştukça genişliyor. Her şeyi, okuduklarımızı, izlediklerimizi, çizdiklerimizi, üretimlerimizi, üretmemelerimizi, çabaladıklarımızı yani hayatı bu balona sığdırıyoruz. Çekirdeğimizde, tasarım ve düşünceler var, hayat tasarımlar ve düşüncelerle dolu; bunların hepsini “Kocaman Ağız: .ru.han.”a sığdıramayıp, taşırdıklarımız için bu podcast’i size getiriyoruz. Bu bizim kararımız ve karar alırken konuşmayan, ileti-ş-meyen tasarım dünyasına bir alan açmak için sizlere ulaşıyoruz. Tasarımın ve tasarımcının konusu olan, hayattaki her konuyu evrensel argümanları ve kişisel değerlendirmeleriyle paylaşmak, dinleyen herkesi de içine çekilmeye davet ettiğimiz bir diyaloğumuz var. Koşun, gelin, düşünün, bizimle paylaşın ve daha fazlasını da tabi ki.”

Gökhan Akdeniz ve Ebru Yılmaz’dan oluşan ekip; açılış bölümünde “Sizinle tanışıyoruz. Kimleriz? Nasıl oldu bu konu? Ne kadar sürer? Neden bunlar? Kısaca, merhaba ve görüşmek üzere!” başlığıyla, hayata ve tasarıma bakış açılarını, çalışmalarını, durum değerlendirmelerini ve bu girişimin ortaya çıkma sebeplerini anlatarak kendilerini tanıtmıştır.

“Parametrik Dünyaya Hoşgeldiniz!” başlıklı İlk bölümde ise, “Parametrik yeni bir hobi mi? Ayağımız yere ne kadar bastırıyor? Kimler konuşuyor, kimlerin konusu? Her gün her yerde gözlerinin içine baktığımız bu konuyu, parametrik tasarımı konuşuyoruz. Hadid’ten, Schumaher’den başlıyor, elimize kalem aldığımızda bunu nasıl yapabiliriz diye devam ediyoruz. Böyle düşünmeye başlarsak hepimize neler olur, neden bugünlerde bunu konuşmak lazım?” sorgulamalarıyla bugünün konusu olan parametrik evreni irdeliyor.

Kocaman Ağız:.ru.han. podcast yayınlarına, SoundCloud ve Spotify üzerinden aşağıda istediğiniz platformun üzerine tıklayarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz. “ruhanpodcast@gmail.com” adresinden görüşlerinizi, talep ve eleştirilerinizi iletebilirsiniz. Yakın zamanda iTunes üzerinden de yayınlar paylaşılacaktır.

•soundcloud 

 

•spotify 

Etiketler

Bir yanıt yazın