Koç Okulu Yeni Lise Binası Açıldı

Vehbi Koç Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Koç Okulu, Yeni Lise Binası’nı 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk günü, 12 Eylül 2022’de gerçekleştirilen törenle hizmete açtı. Yaklaşık 14 bin metrekare alana kurulan yeni lise binasında, büyüklükleri 54 ila 79 metrekare arasında değişen 43 geniş öğrenme stüdyosu bulunuyor. Projenin mimari konsepti ve uygulama projeleri DB Mimarlık tarafından tasarlanarak hayata geçirildi. Binanın eğitim ve iç mimari konsepti 180 Studio/ Trung Lee, iç mimari konsept ve uygulama projeleri PAB Mimarlık tarafından gerçekleştirildi, inşaat süreçlerini ise Ark İnşaat üstlendi.

466 gün önce temeli atılan Koç Okulu Yeni Lise Binası’nın açılışı 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk günü, 12 Eylül 2022’de yapıldı. Yeni binada yaşam alanları, stüdyolar, ofisler ve sosyal ortak alanlar, farklı kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine göre şekillendi.

Geleceğin Koç Okulu kampüsünün ilk adımı olan Yeni Lise Binası’nın açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Okulu Yönetim Kurulu Başkanı İpek Kıraç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu, Koç Okulu Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Günel ve okul yönetimi katıldı.

Yaşam alanları, stüdyolar, ofisler ve sosyal ortak alanlar, farklı kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine göre şekillendi

Yaklaşık 14 bin metrekare alana kurulan yeni lise binasında, büyüklükleri 54 ila 79 metrekare arasında değişen 43 geniş öğrenme stüdyosu bulunuyor. Projenin mimari konsepti ve uygulama projeleri DB Mimarlık tarafından tasarlanarak hayata geçirildi. Binanın eğitim ve iç mimari konsepti 180 Studio/ Trung Lee, iç mimari konsept ve uygulama projeleri PAB Mimarlık tarafından gerçekleştirildi, inşaat süreçlerini ise Ark İnşaat üstlendi.

Kolektif mimarisi ile öne çıkan bina, iç mekanları ve yapısı ile ekolojik ve sosyal yaşam döngüsünde doğayla bütünleşik bir deneyim sunuyor. Binadaki yaşam alanları, stüdyolar, ofisler ve sosyal ortak alanlar, farklı kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine göre şekillendi. İdeal ısı, gün ışığı etkisi, atriumlar, homojen yapay aydınlatma, taze hava sirkülasyonu, iklimlendirme, nem dengesi, ses izolasyonu, hacim akustiği, yangın güvenliği gibi birçok fiziksel deneyim kriteri hesaplanarak tasarlanan binada, tuğla, cam ve ahşap ağırlıklı malzemeler kullanıldı; iç mekânlarda ise pastel tonlarda renklere ağırlık verildi.

Esnek oturma alanları tanıyan çok yönlü stüdyolar tasarlandı

Binada fiziksel mekânların kullanım olanakları artırılırken, sınıflar da “stüdyo” olarak adlandırılarak, çok yönlü bir üretim vurgulanıyor. Stüdyolardaki mobilyalar, kolay hareket ederek oturma düzeni kolayca değiştirilebiliyor. Projede öğrenci ve öğretmen arasındaki hiyerarşinin yanı sıra sınıfın “önü ve arkası” ayrımının kalktığı, öğrenciye kendi masa-sandalyesi dışında da esnek oturma alanları tanıyan çok yönlü stüdyolar tasarlandı. Stüdyoların iki başına pencere tarafında yeniden yorumlanan “öğretmen masası”, ön-arka hiyerarşisini de ortadan kaldırıyor. Binada öne çıkan özel alanlar şöyle sıralanıyor: Ortak Çalışma Atölyesi, Yazma Merkezi, Merak Atölyesi ve Biyomimikri Laboratuvarı.

Etiketler

Bir yanıt yazın