Kıvrımlı Bir Çatıyla Tanımlanan “Bó Mon” Anaokulu

Kientruc O, Vietnam'ın kırsal bir bölgesinde bağlantı istasyonu oluşturmak için 'Bó Mon' anaokulunu tasarladı.

Eğlenceli bir şekilde tasarlanmış okul,Tú Nang-yên Châu’da üç köye hizmet veren merkezi bir bağlantı sunuyor. Projenin tasarımı, hayırsever ve kar amacı gütmeyen kuruluşların gelecekteki topluluk projeleri için açık bir öneri ve bir prototip tasarlamaya hizmet ediyor. Hem işlevsel hem de sürdürülebilir alan, sakinleri arasında yaratıcılığı teşvik eden heyecan verici bir atmosfer sunuyor.

Ekip ilk olarak okulun mekansal işlevini ana hatlarıyla belirledi. Ortak bir avlu üzerinde sınıfların, öğretmenlerin konaklamasının ve destek odalarının ayrılmasıyla, merkezi bir düzen oluşturularak avlu tüm faaliyetlerin gerçekleştiği yer haline geldi. Avlu, aslında çocukların gölgeli bir tente altında birlikte oynayabildiği çok fonksiyonlu bir açık alan.

Okul yarıyıldayken bahçe, yandaki okuldan kardeşlerin eve gitmeden önce birbirlerini beklemek için bir araya geldikleri bir yer, açık bir sınıf ve yıl boyunca yerel festivaller için ortak bir alan.

Okul, çatısının soft şekliyle tanımlanıyor. Bu heykelsi faktör güneş yönünü değiştirdikçe duvardan zemine yavaşça geçen gölgeli bir alan yaratıyor. Bu gölge hareketi, dağlar ve tepelerin doğal bağlamı ile mimarlık arasındaki ilişkiyi vurguluyor.

“Uzun mimarlık sürecinde, özellikle sınırlı bütçe ve kısıtlı inşaat şartlarına sahip bir yardım projesi söz konusu olduğunda, anlamlı mimarinin oluşturulması, her zamankinden daha zor ve zorlayıcı olmuştur.”

Etiketler

Bir cevap yazın