Kişisel Kent Rehberi: Streetdust

Ücretsiz mobil uygulama Streetdust, yaşadığınız ve gezdiğiniz şehirlerde kendi kent rehberinizi yaratmanıza olanak sağlıyor.

Şehrin bilinmeyen hikayelerini hem kentlilere hem de turistlere paylaşmak amacıyla geliştirilen Streetdust, İstanbul’da farklı bir gezi deneyimini ortaya koyuyor. Kullanıcılara etraflarındaki binalar hakkında yazılı ve sesli bilgi alma imkânı sunan Streetdust, kişisel şehir rehberiniz olmayı hedefliyor.

Uygulamanın geliştiricilerinden Can Kısagün, kişisel gezi deneyiminden sonra böyle bir uygulama yaratmaya karar vermiş. Kullanışsız haritaların, bilgi yoğunluğunun arasında kaybolmaktansa kenti kolayca keşfedebilmek için kullanıcı dostu bir uygulama yaratılması gerektiğini düşünmüş ve ekip arkadaşlarıyla işe koyulmuş.

Streetdust’ın, kullanıcılara İstanbul sokaklarını gezerken etraflarındaki binaların tarihini öğrenme şansı sunan “keşfet” modu ve değişik ilgi alanlarına göre hazırlanmış yürüyüş rotalarından oluşan “tur” modu olmak üzere iki temel özelliği ön plana çıkıyor.

İngilizce olarak kullanılabilecek uygulama, çevrimdışı kullanım özelliği sayesinde, kullanıcılara data ücreti ödemeden ve internet bağlantısına gerek duymadan uygulamayı kullanma imkânı sunuyor. Uygulama, kullanıcıların yerini takip eden, Streetdust etkileşimli haritası sayesinde, istenilen yere nasıl gidileceğini de tarif ediyor.

Streetdust, Beyoğlu bölgesini kapsayan ilk sürümü ile AppStore‘da yerini aldı. İleride yayımlanacak sürümlerde içerik olarak farklı temaları ve mahalleleri de barındıracak olan uygulama, kullanıcılara kendi turlarını yaratma ve paylaşma imkanı sağlayan bir kişisel tur platformu olmayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın