Kırsaldaki Bir Kulübenin Dönüşümü

Kırsal bir kesimde yer alan proje Flexoarquitectura + Bàrbara Vich tarafından yapılan, kırsal bir kulübenin bir ev ve stüdyoya dönüşme hikayesini taşıyor. Proje Balearic Adaları’nda Mallorca’nın güney merkezinde konumlanan Algaida isimli bir kasabada yer alıyor.

Öneri kırsalın yeniden keşfedilmesine olanak sunuyor. Bunu yapmak için de, birincil, ikincil ve üçüncül olmak üzere 3 sektörün bir araya gelişine dayanıyor. Bu niyet, kendi kendine yeten ve grafik tasarım gibi müşterisi olan şirket servislerine bağlı bir öneriyle tarımsal bir faydanın birleştirilmesiyle sağlanıyor. Proje CSCAE 2022 ödüllerinde finalist olmuş.

Flexoarquitectura + Bàrbara Vich tarafından ele alınan projede kırsalda yaşayan, önceden varlığında bir fırın, bir ocak, bir kuyu ve iki odadan oluşan yerleşik bir hacimle şekillenmeye başlamış. Buna ek olarak hasata ve av takvimine bağlı olarak sezonsal yerleşim de senaryonun bir parçası olmuş.

Renovasyondan sonra mevcuttaki ev yenilenmiş ve kırsalın etrafına yeni pavyonların eklenmesiyle genişletilmiş. Bu müdahalelerin ardından, ikinci aşamada ise bir havuz barınağı, iki katlı bir stüdyo, bir pergola ve yeni bir sebze bahçesi alanı inşa edilmiş.

Malzemeyle ve yapım tekniği ile ilgili şeyler yereldeki bağlamın sunduğu kaynaklarla gerçekleştirilmiş.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın