Kırsalda “Pop-Art” Bir Ev

Eeestudio'nun yöneticisi ve mimarlık ofisi PKMN'nin kurucu ortağı Enrique Espinosa, mimar Lys Villalba ile birlikte İspanya'nın Madrid kentindeki Sierra de Guadarrama'da bir kasaba olan Cercedilla'daki The Young Old House'u tasarladı. Sanatsal karaktere sahip olan proje, kırsal bir evden farklı bir yaklaşımı yansıtıyor.

Proje, Cercedilla kasabasının eteklerinde kırsal bir ortamda yer alan eski geleneksel bir evin uzantısı olarak hayata geçirilmiş.

Ev, kırsal ve kentsel çevrenin nesneleri ve sakinleri arasında, eski, güncellenmiş ve yeni arasındaki ittifakı görünür kılarak, yarı kırsal bir bölgede ikamet etmenin çağdaş yorumlarını keşfetmeye olanak tanımış. Evin dış cephesinde kullanılan seramikler, ek yapının eski binadan ayrışmasını sağlamış ve yapıya renk, doku, dayanıklılık ile benzersiz bir görüntü de kazandırmış.

70’lerden kalma evin ısı yalıtımı olmadığından evin hem konforu hem de enerji tüketimini iyileştirmeyi dikkate alarak kademeli olarak genişletilmesine, doğayla ilişkilendirilmesine ve ısı yalıtımına olanak tanıyan bir strateji ile tasarlanmış.

Yeni binayı farklılaştıran seramik parçalarla kaplı üç hacimli bir genişletme gerçekleştirilmiş. Eski duvarlar açılarak yerine yeni yaşam alanının tamamen manzaraya açılmasını sağlayan metalden bir yapı tasarlanmış. Eski çatı yenilenmiş ve çıkan malzemelerle mobilyalar yapılmış.

Yeni evdeki yemek masası, kapılar dahil tüm mobilyalar eski cephe ve çatıdan çıkan malzemelerden yapılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın