Kırmızıya Boyanmış Çam Kazıklardan Oluşan Bir Ev: Punta Chilen

Santiago merkezli mimarlık ofisi Guillermo Acuña Arquitectos Asociados tarafından Şili'deki Chiloe adasında inşa edilen proje, denize bakan parlak kırmızı boyalı çam direkleri üzerinde bir evin ek yapısı.

Punta Chilen, adını konut kompleksinin oturduğu yarımadadan alıyor. Ofis, ek binayı Chacao Kanalı’nın ağzına yakın bir ev için açık plan bir yaşam alanı ve kapalı barbekü bölümü eklemek üzere tasarlamış.

Parlak kırmızı bir renge boyanmış ince çam sütunlarından oluşan yükseltilmiş uzantı sayesinde ev sahiplerinin balinalar, orkalar ve yunuslarla şenlenen manzarayı izleyebilmeleri amaçlanıyor. Ev yüksek gelgit alanının hemen üzerinde yer alıyor ve U şeklinde kurgulanmış koltuklardan, gelgit hareketleri ile yükselen deniz izlenebiliyor.

Mimarlık ofisi, üst üste binen sütunlardan oluşan ek yapıyı, adada gelgitin düşük olduğu zamanlarda kabuklu deniz hayvanlarını toplamak için kullanılan ve geleneksel olarak manila lifinden yapılan dokuma sepetlerini hatırlatacak şekilde tasarlamış. Punta Chilen’in çarpıcı kırmızı dış cephesi, yapıyı öne çıkarmak için seçilmiş.

Proje, üçgen bir çatıya ve kırmızı boyalı çerçevelerde tutulan pencerelerden yapılmış duvarlara sahip piknik masaları, rampalar ve merdivenler ile yükseltilmiş güverte ağı, ek binayı ana eve ve plaja bağlayacak şekilde planlanmış.

İçeride zemini, tavanı ve mobilyaları oluşturan çam latalar çıplak bırakılmış. Duvarlarda süs eşyaları ve sofra takımlarıyla dolu raflar sıralanmış.

Birinin aynı kırmızı bacalara sahip üç büyük Chilote ateş çukuru şöminesi, ortak yemek pişirmek için odanın ortasına yerleştirilmiş. Arkalarında ise lavabolar, buzdolapları ve depolama alanı bulunan yemek hazırlama tezgahları tasarlanmış.

İnce çam latalardan oluşan bir yüzeyin önünde, bir odun sobasına da yer verilmiş.

Ocakların önüne uzun bir yemek masası konulmuş. Cam duvarlı odanın çevresi minderlerle kaplı latalı birleşik koltuklarla çevrelenmiş. Bu koltuklar, ev sahiplerinin, denizin üzerinden kesintisiz And Dağları manzarasının keyfini çıkarabilecekleri şekilde yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın