Kırmızı Tuğlalı Binanın Kültürel Alana Dönüştürülmesi

Kırmızı Tuğlalı Binanın Kültürel Alana Dönüştürülmesi

Seul Namsan Dağı'nın eteğinde bulunan, Indiesalon tarafından tasarlanan Piknic 2020 Kültür Merkezi, 1990'larda inşa edilen bir yurdun yenilenme projesi.

Eski yapı, sinema salonu, kafe, restoran ve tasarım mağazalarından oluşan karmaşık bir kültürel alana dönüştürülmüş.

Arsadaki kot farkı nedeniyle, en üst kat, üst zemin seviyesiyle aynı hizadayken, geri kalanı aşağı seviyede bulunuyor. Birinci ve ikinci katlar sırasıyla restoran ve kafeden oluşurken, üçüncü kat sanat alanı, dördüncü kat ise tasarım mağazası olarak hizmet veriyor.

Her kat binanın kimliğini korurken trendler, çeşitli kaplamalar ve malzemelerle karakteri geliştirilmiş. Tonozlu tavanı ile piknik alanı, nötr renk paleti ile huzurlu bir atmosfer sunuyor.

Restoran, içeriyi dışarıya bağlayan geniş zemin pencerelerine sahip ve dar sokaktan içeriye hoş bir giriş yaratıyor. Açık renk ahşap mobilyalara sahip iç mekanlar, restorana sıcak ve sakin bir görünüm kazandırıyor.

Binanın orijinal kırmızı tuğlaları, yeni kırmızı renkle uyumlu bir değişim yaratarak binaya klasik ama benzersiz bir görünüm kazandırıyor. Böylece mevcut yapının restorasyonu ve kültürel bir simge olarak yenilenmesi, şimdiki ve gelecekteki olanaklara uyum sağlayabilen nihai bir tasarım çıktısına yol açıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın