Kırmızı Merdiveniyle Öne Çıkan Bir Ev Projesi

İngiliz tasarımcı Michaelis Boyd tarafından Londra yakınlarındaki Kensington bölgesinde tasarlanan Floating Red Staircase isimli konut projesi 2021 yılında tamamlanmış.

Ofisin mevcut iki daireyi 4 yatak odalı iki katlı bir dairede birleştirdiği mimari proje 2010 yılında hayata geçirilmiş. Yaklaşık 10 yıl sonra, mimarlar, müşterinin ve çocuklarının yaratıcı kişiliğini yansıtacak ilginç tasarım ayrıntılarını birleştirerek meskeni tekrar tasarlamışlar.

Michaelis Boyd ekibi, iç mekan yenilemesinin merkez parçası olarak havada asılı gibi duran kırmızı bir merdiven tasarlamışlar. Bu konsept, Tate Modern’de sergilenen Doh Ho Suh’un yüzen kırmızı “merdiven-III”ünden ilham alınarak hayata geçirilmiş. İki katı birbirine bağlayan bu benzersiz heykelsi merdiven, delikli kırmızı çelikten yapılmış.

Evin genelindeki modern mekanlar, geleneksel meşe zeminler, panelli duvarlar ve süslü kornişlerle ısıtılarak yumuşatılmış.

Birinci katta, açık salon alanına bakan koyu metal Crittall camla kaplı bir çalışma odası tasarlanmış. Bir mutfak, paslanmaz çelik kaplı bir tezgah ve kireçtaşı zemin üzerinde oturan basit beyaz ünitelere sahip ada ve bitişik bir cumbalı pencereye yerleştirilmiş rahat bir yemek alanı şeklinde düzenlenmiş. Aile TV odası, masa oyunları ve AV ekipmanı için yerleşik koyu gri doğrama gizleme deposuna sahip koyu metal Crittall cam bölmelerle mutfaktan ayrılmış. İkinci katta ise balıksırtı meşe döşemeli dört yatak odası, ortak bir banyo ve kavisli geometrik duvar karolarıyla kaplı iki en-suite banyo yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın