Kırmızı Kaykay Meydanı

Belçika'nın Blankenberge kentinde inşa edilen, meydan benzeri kaykay pisti B-ILD ve Constructo tarafından tasarlanmış.

Kırmızı betondan kaykay pisti, meydan benzeri ele alınan, heykelsi bir kamusal alan.

Meydan fikriyle şekillenen sahanın köşelerine geldiğinde yükselen zemin, meydanın sınırlarını da belirliyor. 900 m2’lik alanda inşa edilen kaykay sahasının çanak şeklindeki çökük zemini, rampalarla kendisini çevreleyen düz platforma bağlanıyor. Platform üzerindeki az sayıda bank ve parmaklık, hem oturmak ve izlemek için hem de kaykaycılar tarafından kullanılabiliyor.


@ Dennis De Smet 

Brüksel merkezli stüdyo B-ILD, kaykay parklarında uzmanlaşmış Constructo ile bu proje için iş birliği yapmış.  Mimarlar tarafından “alanda bir heykel” olarak tarif edilen kaykay pisti, kenarlara doğru hafif yükselerek çeperlerdeki platformu oluşturuyor. Farklı tonlarda kullanılan kırmızı, platformu ve pisti ayrıştırıyor. Tasarlanan alanın dışında kullanılan gri zeminin tezatlığı, pistin heykelsi ve ayrıksı karakterini güçlendiriyor.


@ Dennis De Smet 


Parkın plan ve kesiti

Tasarımın sahibi olan studio B-ILD, kaykay pistinin açık karakterinin, pisti daha geniş bir kentsel alanın parçası haline getirdiğini söylüyor ve “kaykay sahnesi”nin, şehrin halihazırda var olan rekreasyon altyapısını güçlendireceğini ifade ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın