Kırmızı Beton Cepheli Bir Kulüp Evi: Palmares Clubhouse

Pritzker Mimarlık Ödülü sahibi RCR Arquitectes tarafından Portekiz'in güney kıyısındaki tatil bölgesi Algarve’de tasarlanan Palmares Clubhouse, yeni bir tatil köyü olan Palmares Ocean Living & Golf'ün simgesel binası olarak inşa edilmiş.

2017 yılında Pritzker Mimarlık Ödülü’ne layık görülen Katalan stüdyo RCR Arquitectes, bir otel ve çeşitli daire ve villalar dahil olmak üzere tesisteki tüm binaların tasarımını üstlenmiş.

Tesis kapsamında tamamlanması planlanan ilk yapı olan kulüp binası, konukların bir araya geldiği büyük ve rahat bir alan olarak tasarlanmış.

Kıyı şeridinin panoramik manzarasını sunan camlı cephenin üzerinde, çok yönlü sütunlar tarafından desteklenen çatıyı oluşturan kalın beton plakalar yer alıyor. Bu çatı, binanın peyzajla bütünleşmesine yardımcı olan katmanlı bir topografya oluşturmuş.

Bu yolla iç mekan farklı bölümlere bölünerek açık plan alanda izole dinlenme alanları oluşturulmuş.

RCR Arquitectes’in üç kurucu ortağından biri olan Rafael Aranda yapıyla ilgili olarak, “Kulüp binası, Palmares projesinin sosyal bir parçası. Farklı alanların benzersizliği ve peyzaj çerçeveleri, geçişli açık alanlar ile birlikte benzersiz bir deneyim yaratıyor. Burası zaman geçirmek için mükemmel bir yer,” diyor.

Tasarımcılar Algarve bölgesindeki killi toprağın rengine uyum sağlaması için binaya kırmızı bir ton vermeyi seçmişler. Aynı tonların, tatil köyünün diğer binalarında da kullanılması öngörülüyor.

Zeminde zengin kırmızı ve turuncu tonlara sahip Portekiz’de çıkarılan doğal bir taş olan Rosa Zarci mermeri kullanılmış. Tasarım ofisi binayı planlamanın yanı sıra, her öğenin uyumlu olmasını sağlayacak şekilde mobilyaların tasarımını da üstlenmiş.

 

 

 

Etiketler

Bir cevap yazın