Kıraç: Küllerin üzerinden yeni Galatasaray yükselecek

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç garanti verdi: Bu küllerin üzerinde yeni Galatasaray en kısa zamanda yapılacaktır.

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki kampüsünde, dün saat 19.30 sıralarında başlayan yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Binanın ahşap olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün aydınlanması ile birlikte binadaki hasarda ortaya çıktı. Tarihi binanın çatı katı tamamen yanarken, 3. katının da iç kısmının tamamen yandığı görüldü. Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından polis de binaya girerek incelemelere başladı. Polis ve itfaiyenin çalışmaları sürüyor.

ESKİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile birlikte yanan binaya gelerek incelemelerde bulunan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, “Galatasaray bu yangından sonra bütün olmuştur. Bu küllerin üzerinde yeni Galatasaray en kısa zamanda yapılacaktır” dedi.

Binada incelemelerde bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, “Çok üzüldüm. İstanbul’un tarihi noktalarından biri. Gerek Osmanlı gerekse Cumhuriyet döneminde çok önemli olaylara tanıklık etmiş bir bina. Şimdi yapılması gereken rektörümüzle konuşacağım, büyük bir kampanya başlatıp el birliği ile tekrar binayı tarihi doğal dokusuna uygun eski haline getirmemiz lazım. Tarihin burada yok olmasına izin vermememiz lazım” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın