Kiklad Adalarına Bakan Bir Ev

Kiklad Adalarına Bakan Bir Ev

G&A Evripiotis tarafından tasarlanan Elements House projesi, Kiklad adaları manzarası ile çevrili, Paros adasının doğu kıyısındaki Molos körfezine bakan dik eğimli bir yamaçta yer alıyor.

Mimari tasarımın iki odak noktası manzara ve sert peyzaj olmuş. Yamacın panoramik görüntüsü, tepede Aziz Anthony Manastırı ve altta Marmara ve Marpissa yerleşim yerlerinin bulunduğu güney Naxos, Herakleia ve Kefalos Tepesi’ni kapsıyor.

Birleşik mekanların yer altı düzenini oluşturan doğrusal bir taş duvarın kullanımı ve evin yeşillikle kaplı çatısı projeyi Kiklad florasıyla bütünleştirmek projenin iki bağımsız bölümünün tasarım temelini oluşturmuş.

Yer altına yerleştirilmiş iki adet bitişik arka bahçe, her alana ekstra aydınlatma ve havalandırma sağlarken ve aynı anda park alanı, ortak alanlar ve iç mekanlar arasında ana hareket koridoru olarak işlev görüyor.

Ortak bir dış mutfak ve yemek alanı (agora), arka bahçeler, giriş merdiveni (skala), evin bağımsız bölümleri manzaraya yönelik verandalar arasında yer aldığından, konut sakinlerinin hayatının her yönünü şekillendirecek şekilde tasarlanmış. Dış malzemenin renkleri ve dokuları, doğal taş ve ahşaba öncelik verecek şekilde, eğimin doğal zeminine göre farklılaştırılmış. İç mekanlarda ise daha özel, özgür ruhlu malzemeler ile renkli ve dekoratif objeler kullanılmış.

Tinos Adası’nda Doğayla İç İçe Geçmiş Bir Ev

Etiketler

Bir yanıt yazın