Keskin Geometrik Formu ile Dikkat Çeken Şapel

Sancho-Madridejos Architecture, İspanya’nın dağlık bölgesinde origami benzeri bir şapel tasarladı.

Sancho-Madridejos Architecture, İspanya’nın merkezindeki Cuenca’da küçük bir tepede özel bir müşteri için bir şapel tasarladı.

Asırlık pırnal meşeleri ve trüf mantarı ekim alanları arasındaki kırsal bir arazide yer alan şapel, keskin geometrik formu ile dikkat çekiyor.

Tasarımcılar, tüm yapıyı kaplayan sağlam malzeme ile tezat oluşturan kırılgan ve kararsız kalitesi ile ışığın rolüne büyük önem vermişler.

İç mekanda ise sadeliği ön planda tutarken, gölge ve ışık oyunu ile ziyaretçilerin mekanın kutsal karakterini hissetmesini sağlamışlar.

Sancho-Madridejos Architecture, iç mekanda sakin geçişler yaratan açıklıklarla zenginleştirilmiş bir mekansal deneyim yaratmaya çalışmış. Ortaya çıkan yapı, kendisini keskin geometriye sahip bir hacim olarak gösterirken korunaklı giriş, kullanıcısını karşılayarak onları iç mekana yönlendiriyor.

Hisao Suzuki

İç mekanda, büyük beton kütleler bir haç oluştururken lineer açıklıklar gün boyunca değişen farklı ışık oyunları yaratıyor.

Şapelin yakınında, yine mimarlık ofisi tarafından tasarlanan aile evi bulunuyor. Konut patikaya vadi manzarasına doğru açılıyor. Konutta aynı tasarım dili takip edilerek mekanı iki bölüme ayıran betonarme bir çift kubbe ile örtülmüş.

Etiketler

Bir yanıt yazın