Kepez’den Cansever’e İkinci Vefa Yılı

Kepez Belediyesi, bilge mimar olarak anılan Antalya doğumlu Turgut Cansever’in anısına ulusal düzeyde gerçekleştirdiği mimarlık sergisi ve mimarlık ödülüne gün sayıyor.

Ortaya koyduğu mimari eserlerle otoriteler tarafından dünyanın ve ülkemizin önemli mimarlarından kabul edilen, mimariyi sanatla bütünleştiren Turgut Cansever adına düzenlenen ulusal düzeydeki proje yarışmasının finali 19 Şubat Cuma günü gerçekleşecek.

Başkan Tütüncü’nün, Turgut Cansever’in anısına, ulusal düzeyde mimarlık sergisi düzenlenmesi ve mimarlık ödülü verilmesini planladığı Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri’nin ikinci yılı geride kalıyor. Antalya Mimarlar Odası işbirliği ile geçtiğimiz yıl başlatılan proje ikinci yılında genç mimarları ödüllendiriyor. Mimarlığın ve uyumlu kentleşmeye katkısının kamuoyunun gündemine taşınması, ülkemizdeki mimarlık ve yapı sektöründeki faaliyetlerin tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi ve güzel sanatların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, 19 Şubat Cuma günü Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Tütüncü’den davet

Mimarinin insan yaşamına çok şeyler kattığını bildiğini vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’de böyle usta bir ismin adını taşıyan bir proje ile genç yeteneklerin önünü açmayı ve mimarlık konularında yeni nesle ufuk açmak istediklerini dile getirdi. Cansever ile öğrenciliği yıllarında tanıştığını anlatan Tütüncü, adını Kepez’de yaşattıkları bu önemli ismin her yıl hatırlanmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek sergilemelere ve ödül törenine tüm vatandaşları davet etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın