Kentsel Dönüşümle Yeşil Alanlar Azalıyor

İnşaat Mühendisleri Odası, İstanbul’un kentiçi ulaşım sorunlarının tartışıldığı bir panel düzenledi.

Kentsel dönüşüm konusunun da gündeme geldiği panelde, İstanbul’da yeni yerleşim yerlerinin ulaşım projeleriyle uyumu, çarpık yapılaşma, depreme dayanıklılık, Marmaray Projesi ve ulaşım alanında hazırlanan projeler ele alındı.

İstanbul’da ciddi bir alt yapı sorunu olduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe gittikçe artan nüfusa toplu ulaşım alternatiflerinin yetmediğini söyledi. Vatandaşları toplu ulaşım araçlarını kullanmaya yönlendirmenin önemli olduğunu ifade eden Gökçe, şöyle konuştu: “İstanbul’da her şey ulaşım demek. Bu sebeple artık yapılanlar yeterli olmuyor. Otomobile dayalı çözümün dışına çıkmak lazım. Metronun daha da geliştirilmesi gerekiyor. Deniz yolu ulaşımına yönlendirerek herkesin kendi aracını kullanması durumunun azalması gerekir.”

Panele katılan CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan ise İstanbul’la ilgili duyurulan projelerinin kente zarar vereceğini söyleyerek, yeşil alanların kentsel dönüşümle gün geçtikçe azaldığına dikkat çekti. Ulaşım planlarını eleştiren Eyidoğan, “3. köprü ve 3. havaalanı yapılırsa 1 milyon ağaç tüketilecek. Olayın bu kısmı fazla dikkate alınmıyor. Yeni şehir alanlarının içinde kalan su havzaları yerleşim yerlerine dönüştürülerek beton yapılar yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın