Kentsel Dönüşüm Projelerinde Top 10

Mimarlık ve tasarım yayını Architizer, öne çıkan kentsel dönüşüm projelerini incelemiş. Gelin varoldukları kentleri bir adım ileri götüren bu projelere bir göz atalım.

Olympic Sculpture Park

Amerika’nın Seattle kentinde bulunan ve Weiss/Manfredi tarafından tasarlanan bu sanat müzesi, 2006 yılında açılmıştı. Heykelsi forma sahip proje, şehir ve sahil kıyısı arasında tampon bölge görevi görüyor. Büyük ölçekli proje zor bir topografya için dönüm noktası oldu.

CaixaForum

Madrid’de ki Herzog & de Meuron tasarımı modern sanat galerisi bir kentsel mıknatıs olarak görülüyor. 2008 yılında açılan galeri heykelsi bir dönüşüm. Peyzaj mimarisi tiyatro / konferans salonu, hizmet odaları ve çeşitli park yerleri için alan sağlıyor.

Leith Walk

İskoçya’da, başkent Edinburg’da Biomorphis tarafından tasarlanan proje, kenti yeşille çevreleyen, yaşayan bir kentsel koridor yaratmayı hedefliyor. Tasarım, bölgesel malzemeler kullanılarak yerel esnaf tarafından inşa ediliyor. Ayrıca, parkın belirlenmiş alanları yeşil alanlar yetiştirmek için kamuya ücretsiz olacak.

McAllen Public Library

Texas’ın McAllen kentinde bulunan ve Meyer, Scherer & Rockcastle tasarımı kütüphane, geniş bir depo alanına sahip olup türüne göre serpiştirilmiş kitap kümeleri etrafında organize edilmiş.

Superkilen

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Superflex, BIG ve Topotek1 işbirliği ile hayata geçen Superkilen yeni bir kentsel park. Üç temalı bölüm “Red Square”, “Black Market” ve “Green Park” çeşitli pop eserler ve kültürel kalıntılarla dolu.

+Pool

New York’da ki +Pool Projesi, Family ve PlayLab tasarımı. Mimarlık ve Teknoloji’nin birleşimi proje, yeni bir kamusal alan örneği. 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

LentSpace

Interboro Partners tasarımı proje New York’ta yer alıyor. Manhattan için canlı bir kentsel park olduğu düşünülüyor.

McCarren Pool & Bathhouse Renovation

Havuz 1983 yılında kapatılmıştı. Yaklaşık 30 yıl sonra geçtiğimiz yaz tekrar açıldı. New York’lu Roger Marvel Architects havuz için yeni pavyonlar, toplantı odaları ve ofisler ve açık spor sahaları tasarladılar.

Happy Magic Water Cube

Çin’in başkenti Pekin’de Sidney’ligrup PTW Architects tasarımı ve 2008 Pekin Olimpiyatları için yapılan proje, genellikle olimpiyatlar sonrası kullanılmayan projelerin aksine, 2010 yılıda geniş ölçekli bir su parkına dönüştürüldü.

Metropol Parasol

İspanya Sevilla’da bulunan Metropol Parasol, J. Mayer H. Architects tasarımı. Proje, kentin tarihi merkezi pazar üstünde disket mantar kapaklar şeklinde yayılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın