Kentsel dönüsüm kaçınılmaz oldu

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, gecekondu mahallerindeki gezisinde çarpık ve plansız yapılaşmanın örneklerini ve çözümü gösterdi

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Buca’da çoğunluğu gecekonduların oluşturduğu mahallelerde incelemelerde bulunarak, çarpık kentleşmenin biran önce kent yenilemeyle çözümlenmesini istedi. Dar sokaklardan yıkılmaya ramak kalmış yapılara, yüksek gerilim direkleri ile iç içe sürdürülen yaşamlara birebir tanıklık eden ve bunun İzmirlilerin kaderi olmadığının altını çizen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “İzmir’in bu duruma gelmesinde merkezi yönetimde siyasilerin, yerel yönetimlerde Belediyelerin, bürokratların, meslek odalarının hatta olup bitene seyirci kalan toplumun payı var” tespitinde bulundu ve şöyle devam etti:

Durum tespiti
“İzmir’in yüzde 80’i plansız ve kaçak yapılaşmadan ibaret. İzmir’in birçok problemi var ama en önemlisi ve öncelikli olanı budur. Bunun çaresi de artık ulusal politika halini almaya başlayan kentsel dönüşümdür” diye konuştu.
Daha sonra Seyhan Mahallesi Muhtarı İskender Carcap, Çaldıran Muhtarı Ahmet Nuri Sarı ve Aydoğdu Muhtarı Süleyman Ayten ile görüşen Aslan, Ege-Koop’un bu anlamda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ve yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Karşıyaka Bilim Müzesi’ne akın

Karşıyaka Belediyesi’nin Bahçeşehir Koleji işbirliğinde 2009 yılında hizmete açtığı Ege’nin ilk Bilim Müzesi’ni bugüne kadar 45 bin 353 kişinin ziyaret ettiği, geçen yıl gezenlerin sayısının ise 13 bin 506 olduğu bildirildi. “Keşif metodu” ile bilimin temelini oluşturan prensip ve kuramları gözlemleyip deneyler yapılarak öğrencilerin öğrenmelerini sağlayacak şekilde düzenlenen Bilim Müzesi’ni sadece Karşıyaka’dan değil, Manisa, Aydın, Uşak, Denizli’den de ziyaretçi geliyor.
İZMİR DHA

Köpek sahiplerine belediyeden poşet

Karşıyaka Belediyesi, hayvan sahiplerine çevre konusunda daha dikkatli ve hassas olmaları yönünde bir çalışma başlattı. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Zabıta ekipleri, sokak, cadde ve parklarda köpek gezdiren hayvan sahiplerine kağıt poşetler dağıtarak dışkıların ortada bırakılmaması yönünde uyarıda bulunuyor. Geri dönüşümlü poşetlerin çevre ve halk sağlığı için büyük önem taşıdığına dikkat çeken belediye yetkilileri “Kağıt poşetleri hayvan sahipleri de kullanmalı” diye konuştular.

Etiketler

Bir yanıt yazın