Kentsel Dönüşüm İTÜ’de Tartışılıyor

Bianet, kent konusundaki hassasiyetini yine gündemine taşımış...

Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu hakkındaki haber ise şöyle,

“TMMOB’un düzenlediği Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu’nda çarpık kentleşmenin etkileri tartışılıyor. 13-15 Ekim tarihleri arasında İTÜ’de gerçekleşen forumda çarpık kentleşme ve bunun doğaya ve insan ahayatına etkileri ortaya konuluyor.

Ülkemizde kentleşmenin, siyasi, toplumsal ve kültürel yaşama etkilerinin tartışılacağı Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu, bu yıl 13-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) toplanıyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından 2010 yılından beri düzenlenen buluşmalar; çarpık kentleşme dolayısıyla artan yoksulluğun ve kentleşmeden olumsuz etkilenen doğanın tartışılması için ortak bir alan oluşturmayı amaçlıyor.

TMMOB Mimarlar Odası’nca yapılan açıklamaya göre, forum sayesinde birçok mimarın, kültür ve sanat camiası mensuplarının ve etkinliğin düzenlendiği şehirde yaşayan kimselerin ortak bir platformda buluşması öngörülüyor.

Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu bünyesinde İstanbul ve çevresinin kentsel ve sosyo-ekonomik dönüşümünün tartışılacağı paneller, kültürel etkinlikler ve “Kentimize Sahip Çıkmak İçin” adıyla düzenlenecek bir yürüyüş bulunuyor.” 

Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın