Kentsel Dokuyu Harekete Geçiren Ortak Çalışma Alanı: ACB Living

Kentsel Dokuyu Harekete Geçiren Ortak Çalışma Alanı: ACB Living

Lighthouse tarafından tasarlanan ACB Living, kentsel dokuyu harekete geçiren bir ortak çalışma alanı.

Japon tasarım ofisi Lighthouse, Nagasaki eyaletindeki küçük ada kasabası olan Iki’de, kafe, uzaktan çalışma odaları ve şirketler için saha dışı eğitim alanlarından oluşan bir ortak çalışma merkezi olan ACB Living’i tasarladı.

Ortaya çıkan atıl alan sorununa yanıt olarak, ACB Living’in tasarım programı, yeni yapı ve küçük ölçekli müdahaleler sayesinde kasabanın her yerine dağılmış, kendiliğinden etkileşimleri teşvik etmiş ve bir aşinalık duygusu elde edilmiş.

Her iki kattaki iç mekanlar minimumda tutulurken, dış alan sitenin arkasına doğru genişletilerek düşük ayak izi ve verimli enerji tüketimi sağlanıyor.

Yapı, yerel bağlamsal ihtiyaçlar ve iklim koşulları nedeniyle, alanı tamamen uygun hale getirmek için pasif enerji çözümlerini araştırıyor.

Üç tarafı binalarla çevrili yapı, alana özel hava akışını kolaylaştıran engelsiz çift yükseklikte bir dış mekan sunuyor. Tarım yaparken kullanılan örtülerle gizlenmiş tasarım, kontrollü olarak ışık ve rüzgar alıyor.

Levhaların akışı sınırları bulanıklaştırarak dışarıyla kusursuz bir bağlantı kuruyor. Böylelikle proje, insanların ve tasarım varlığının geliştiği kamusal alanla simbiyotik bir ilişki ile sonuçlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın